SEGRE

LABORAL SALUT

El 30% dels tests realitzats als treballadors d'un escorxador de Binèfar, positius per Covid

Cues d’empleats per fer-se la prova

Captura d’un vídeo en què s’observa l’aglomeració.

Captura d’un vídeo en què s’observa l’aglomeració.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 30% dels treballadors de l’escorxador Litera Meat de Binèfar que es van sotmetre ahir als test de detecció ràpida del coronavirus van donar positiu, segons van assegurar a SEGRE fonts solvents. Dels prop de 1.100 empleats que treballen a les instal·lacions del Grup Pini a la capital de la Llitera, es van sotmetre a la prova uns 500. A més, ja hi havia al voltant de 150 empleats de Litera Meat de baixa davant de la sospita que estiguessin infectats pel Covid-19, segons aquestes mateixes fonts.

A primera hora del matí, desenes de treballadors es van amuntegar a la porta de l’escorxador de Pini per sotmetre’s als tests coordinats pel departament de Sanitat de la Diputació General d’Aragó, i s’hi van formar aglomeracions. Pel que sembla, l’empresa havia citat cada hora torns de vuitanta treballadors, encara que alguns desplaçats des de fora de la localitat aragonesa s’hi van presentar a primera hora, fet que va generar l’amuntegament. I és que n’hi ha molts que procedeixen de Lleida i altres poblacions del Segrià. Aquesta situació es va mantenir fins a l’arribada de la Guàrdia Civil, que va obligar els empleats a respectar les normes de distanciament entre persones. D’altra banda, a Binèfar, un total de 85 persones havien donat positiu fins al moment.

Davant d’aquesta situació, hi ha preocupació per l’enorme concentració de treballadors als escorxadors de Litera Meat i Fribin, que sumen prop de 2.000 empleats entre els dos centres productius. A causa d’això, l’alcalde de la capital de la Llitera, Alfonso Adán, va informar fa uns dies de l’inici de contactes amb establiments hotelers de Binèfar de cara a la possible utilització de les seues instal·lacions per al confinament de casos positius.

tracking