SEGRE

Buch: "És difícil saber si els nens surten una hora si no hi ha franges"

La Generalitat insisteix en la necessitat de "compartimentar el dia" perquè no es produeixin aglomeracions

El passeig Sant Joan de Barcelona ahir diumenge.

Buch: "És difícil saber si els nens surten una hora si no hi ha franges"ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha advertit aquest dilluns que és "molt difícil comprovar i demostrar" que els menors de 14 anys només surten una hora si no s’estableixen franges horàries, i ha reivindicat compartimentar el dia per a diferents col·lectius. En declaracions a TV3, Buch s’ha pronunciat en aquests termes després que ahir diumenge els nens menors de 14 anys poguessin sortir per primera vegada al carrer una hora al dia, entre les 09.00 hores i les 21.00, des que es decretés l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus.

La decisió del Govern espanyol de permetre la sortida dels menors al carrer durant una hora ha xocat amb el Govern català, que reclamava una franja horària en funció de les edats. En aquest sentit, el titular d’Interior de la Generalitat ha avisat que és "molt difícil comprovar i demostrar" que els nens només surten una hora al carrer, com ha decretat l’Executiu: "Amb franges horàries es pot vetllar més pel compliment" i "identificar als que estan fora de la seua franja horària", ha argumentat.

A més, i davant de la previsió que a partir de dissabte vinent 2 de maig puguin sortir les persones grans a passejar i es permeti fer esport de forma individual, Buch ha insistit en la necessitat de "compartimentar el dia" perquè no es produeixin aglomeracions "com les que es van produir" ahir en alguns llocs. Ha defensat, així, que pugui establir-se una franja horària a primera hora per fer esport individual, una altra per als treballadors, una altra per a menors, una altra per a persones de la tercera edat i, fins i tot, una per als aturats. Per això, ha avançat Buch, la Generalitat traslladarà al Govern una proposta amb franges horàries "coherent, rigorosa i de sentit comú".

tracking