SEGRE

L'esperat asteroide potencialment perillós passa aquest dimecres a prop de la Terra

El Gran Telescopi de Canàries.

L'esperat asteroide potencialment perillós passa aquest dimecres a prop de la TerraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’asteroide 1998 OR2, d’uns dos quilòmetres de diàmetre, assolirà la seua aproximació més gran a la Terra aquest dimecres a les 9.56 UTC, en la seua trajectòria pel sistema solar interior. Les últimes imatges mostren una forma arrodonida i esfèrica. Encara que l’asteroide està en la llista d’objectes potencialment perillosos, aquesta vegada passarà a 0,042 unitats astronòmiques (AU) de la Terra, uns 6,3 milions de quilòmetres de distància, aproximadament 16 vegades més gran que la distància de la Terra a la Lluna. No representa cap risc d’impacte.

El pas d’aquesta setmana és el més proper per a l’asteroide respecte a la Terra des del seu descobriment pel programa de seguiment d’asteroides propers a la Terra (NEAT), amb seu a l’observatori Haleakala, en la nit del 24 de juliol de 1998. el 1998 OR2 és un asteroide Amor, amb una òrbita que contingui totalment a la terrestre i que tingui un periheli just enfora de l’òrbita de la Terra. El pas d’aquesta setmana és el segon més proper per a l’asteroide a la Terra al segle XXI.

L’asteroide passa tres vegades més a prop del nostre planeta just el 16 d’abril de 2079, quan passarà 0,012 UA o 1,8 milions de quilòmetres de la Terra, el més a prop que pugui estar en l’època actual, informa Universe Today. El pas d’aquesta setmana ofereix als astrònoms l’oportunitat de refinar encara més l’òrbita de 1998 OR2. Observacions de radar indiquen que gira sobre el seu eix una vegada cada quatre hores. Una cridanera imatge de l’aproximació presa la setmana passada per l’Observatori d’Arecibo el mostrava amb una cara exposada a la brillantor solar, donant l’aparença de portar una màscara.

Algun dia, 1998 OR2 serà expulsat del sistema solar intern o podria colpejar la Terra o la Lluna, en segles o mil·lennis a partir d’ara. Tal impacte sol causaria danys regionals limitats, similar a l’esdeveniment d’impacte a Austràlia que va cobrir la regió del Pacífic fa uns 790.000 anys.

tracking