SEGRE

Les multes per sortir de casa sense motiu “són desproporcionades”, segons un catedràtic de la UdL

Josep Maria Tamarit diu que l'aïllament de nens és un “abús” que es dóna perquè no se'ls pren seriosament com a titulars de drets

Control de trànsit de la Guàrdia Urbana divendres passat a la plaça Europa.

Control de trànsit de la Guàrdia Urbana divendres passat a la plaça Europa.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les multes tramitades pel Govern central per saltar-se el confinament són desproporcionades, segons el catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Lleida i de la Universitat Oberta de Catalunya, Josep Maria Tamarit. Aquest jurista lleidatà participa avui en un seminari web d’aquesta última universitat en el qual, sota el lema Drets i llibertats (vulnerats) en estat d’alarma, diversos experts en dret penal, administratiu i constitucional analitzaran la viabilitat legal d’algunes mesures preses pel Govern espanyol arran de l’estat d’alarma.

Tamarit opina, en un comunicat difós ahir per la UOC, que les sancions, tramitades aplicant l’anomenada llei Mordassa i d’un mínim de 601 euros, constitueixen ”una desproporció” i “un risc d’un ús arbitrari de la potestat que la llei dóna a la policia”. El gran nombre de sancions tramitades és “una demostració de la intervenció abusiva” del Govern central “amb l’estat d’alarma”, la qual cosa comporta “un risc important per als drets i les llibertats dels ciutadans, que haurien d’interposar recursos contra aquestes sancions”.

Tamarit és un dels quatre juristes lleidatans que han estat consultats per SEGRE en un reportatge publicat diumenge passat en què s’analitza la suposada extralimitació del Govern de l’Estat espanyol arran de la pandèmia.

El catedràtic també és molt crític amb el confinament dels nens durant 43 dies. “Aquest sacrifici imposat als menors és un dels errors i abusos més grans que s’han comès en la gestió de l’epidèmia, que s’explica perquè molt pocs han pres seriosament els nens com a titulars de drets i no com un simple element afegit a la vida dels adults”.

tracking