SEGRE

Un estudi apunta que la Covid-19 pot provocar certes complicacions en nounats

Un sanitari pren una mostra de sang per fer un test de coronavirus.

Un estudi apunta que la Covid-19 pot provocar certes complicacions en nounatsFundació Hospital d'Olot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La malaltia Covid-19 no té conseqüències greus sobre la salut de les embarassades, encara que sí que pot provocar certes complicacions en els nounats, com a prematuritat o baix pes en nàixer, segons es desprèn d’un treball realitzat des del Departament d’Infermeria de la Universitat de Granada.

Es tracta concretament d’una revisió exploratòria sobre tots els treballs publicats fins la data des que va aparèixer el virus SARS-CoV-2, causant de la Covid-19, realitzada per Rafael Caparrós, professor i investigador del Departament d’Infermeria de l’UGR.

Al llarg de l’embaràs, molts esdeveniments ambientals poden afectar la salut de l’embarassada i la del seu fetus en desenvolupament. L’entorn de l’embarassada pot desenvolupar una marca (empremta) al fetus que afectarà a la seua salut i malaltia tota la seua vida.

"D’aquesta manera, com s’afirma en la teoria dels Orígens del Desenvolupament de la Salut i la Malaltia que va elaborar l’epidemiòleg David Barker, durant el desenvolupament prenatal es duu a terme una programació fetal que marcarà la salut i la malaltia d’aquest nadó durant tota la seua vida extrauterina", explica Rafael Caparrós en una nota remesa per l’UGR.

L’exposició a virus, com el causant de la Covid-19, es troba entre els esdeveniments prenatals que poden determinar la salut del fetus en desenvolupament. L’objectiu d’aquest estudi va ser determinar el coneixement disponible sobre quins són les conseqüències de desenvolupar Covid-19 en embarassades i els seus nounats.

Els resultats d’aquest treball revelen que, fins la data, no s’ha trobat virus del Covid-19 en cap de les mostres de líquid amniòtic, llet materna o sang de cordó umbilical analitzades.

A més, tampoc no existeix evidència per afirmar que el virus del Covid-19 es transmeti verticalment de la mare al nadó, ni abans del naixement (congènita), ni durant el part (perinatal) i ni després del part (neonatal).

tracking