SEGRE

SALUT INTERVENCIÓ

Un nen supera un trasplantament de sis òrgans

Patia una malaltia del sistema digestiu i es passava divuit hores al dia connectat a una màquina per poder sobreviure || Operat a l’Hospital La Paz de Madrid, rep l’alta després de dos mesos de recuperació

Víctor, el nen de tres anys que ha superat un trasplantament múltiple de sis òrgans.

Víctor, el nen de tres anys que ha superat un trasplantament múltiple de sis òrgans.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Víctor, un nen barceloní de 3 anys, ha estat trasplantat amb èxit de sis òrgans de manera simultània a l’Hospital La Paz de Madrid. Segons va informar ahir el centre hospitalari, el petit va rebre l’alta divendres després de passar vuit setmanes a l’UCI i a la planta de rehabilitació intestinal. Va coincidir amb el punt àlgid de la pandèmia de coronavirus.

El petit va nàixer amb una malaltia digestiva, la gastròsquisi, que l’obligava a estar connectat divuit hores al dia a una màquina d’alimentació per poder sobreviure. La seua mare portava 27 setmanes de gestació quan li van diagnosticar la malaltia al fetus. Després de passar tota la vida en llista d’espera, el Víctor va rebre la trucada que tant esperava fa dos mesos.

L’Hospital La Paz va comunicar als pares que en sis hores havien de presentar-se a Madrid davant de la possibilitat de tenir sis òrgans vàlids per afrontar el trasplantament múltiple d’estómac, fetge, duodè, intestí prim, pàncrees i una part del còlon. Malgrat la complexitat de la intervenció quirurgica, “contra tot pronòstic, l’evolució del Víctor ha estat impecable”, va indicar ahir Esther Ramos, cap de la Unitat de Trasplantament Intestinal del La Paz.

Per evitar un possible contagi per coronavirus, malaltia que hauria complicat la situació del Víctor, el seu pare no l’ha visitat en tot aquest temps. “M’he passat gairebé els dos últims mesos tancat en una habitació de la casa d’acollida de l’associació de pacients NUPA, amb una altra família i el seu fill en fase de recuperació, cuidant moltíssim el contacte”, va explicar.

Esperen que les donacions repuntin després de la pandèmia La directora de l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), Beatriz Domínguez-Gil, es va felicitar ahir per la recuperació del Víctor. “Els equips de trasplantament dels hospitals i l’ONT centren al màxim els seus esforços en els pacients que es troben en una situació d’urgència, que no poden esperar més, com ara el Víctor”, va afegir. Així mateix, va confiar que després de la pandèmia repunti el nombre de donacions d’òrgans i de trasplantaments i que recobri els nivells anteriors a la pandèmia. “Vull que els pacients en llista d’espera mantinguin l’esperança”, va concloure Domínguez-Gil.

tracking