SEGRE

ESNOTICIA

Aval al protocol per a la campanya de la fruita

La comissió tècnica de Lleida es reuneix amb Jordà, que insisteix en la implicació de la Generalitat, i Salut estudia dos hotels de Lleida en cas de necessitat per a aïllaments

Teresa Jordà i el vicepresident Aragonès, ahir a Mercabarna.

Teresa Jordà i el vicepresident Aragonès, ahir a Mercabarna.CONSELLERIA DE AGRICULTURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, es va reunir ahir de forma telemàtica amb la comissió tècnica per a la campanya agrària de Lleida, una trobada que va servir per confirmar el suport al protocol per a la fruita. De fet, fonts de la reunió van insistir en la urgència perquè pugui entrar en vigor al més aviat possible, perquè la campanya ja ha començat amb els treballs d’aclarat dels arbres i, en el cas del Baix Segre, amb la recollida de la cirera (vegeu més informació a la pàgina 25).

En l’esmentada reunió i tal com havia fet la consellera en declaracions a SEGRE, va insistir en la implicació del Govern de forma transversal, a través de diferents departaments, en la campanya, com Treball, Salut, Interior o Territori.

Així mateix, va destacar que es tracta d’un “tema de país i que el Govern no fallarà”. Després d’aquesta reunió, en què van participar organitzacions agràries, la patronal de la fruita Afrucat i la Federació de Cooperatives i ajuntaments, el responsable d’Asaja Lleida, Pere Roqué, va insistir a reclamar mesures compensatòries per l’increment de costos que suposa aplicar l’esmentat protocol. Aquest any, calcula que l’augment per als agricultors, per diferents factors, serà d’un 30% en mà d’obra, entre increments de salaris, restriccions en el transport i materials de protecció individual com mascaretes o guants.

En un altre ordre de coses, la Conselleria de Salut està treballant en un pla de contingència davant de la possibilitat que es registrin casos d’infectats a la campanya de la fruita; alhora, defineixen llocs per a hipotètics confinaments en els diferents municipis, com preveu el protocol, i n’estudia també d’altres possibles. Entre ells, les instal·lacions de dos hotels de la ciutat de Lleida.

tracking