SEGRE

ESNOTICIA

La patronal de Lleida demana ajuts i mesures clares en la desescalada

Coell considera que hi ha aspectes, com la mobilitat, de difícil explicació || Pimec reclama suport específic i flexible per als sectors més afectats

Elaboració de rètols per marcar distàncies entre clients dels negocis que reobriran ben aviat.

Elaboració de rètols per marcar distàncies entre clients dels negocis que reobriran ben aviat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els empresaris demanen el retorn a l’activitat econòmica com més aviat millor, amb garanties sanitàries i amb un ordre que permeti la tornada a la normalitat amb pautes clares. En aquest context, valoren el pla anunciat dimarts pel Govern central, però demanen més concreció, consideren que planteja mesures incongruents –per exemple, en aspectes com la mobilitat– i reclamen suports econòmics per als sectors que s’estan veient més afectats.

El president de la patronal lleidatana Coell, Josep Maria Gardeñes, considera que el pla en quatre fases genera confusió i va criticar per exemple el fet de prendre les províncies com a referència. Es va demanar perquè un lleidatà podrà desplaçar-se a la Guingueta d’Àneu i no a Fraga, o que es pugui anar a treballar a Barcelona amb metro amb una gran afluència de persones i no desplaçar-se amb cotxe particular només a visitar la família a una localitat de Ponent. En aquesta línia va criticar que des de Madrid no s’està tenint en compte les necessitats i les realitats dels diferents territoris, amb les seues especificitats geogràfiques, poblacionals i econòmiques. Considera que no escolta “les comunitats autònomes, les empreses i la societat com hauria”. Per la seua part, Pimec valora que el Govern de Pedro Sánchez hagi anunciat el pla de desconfinament, però reclama que vagi acompanyat de mesures econòmiques “específiques i flexibles” per als sectors més afectats. També insisteix a concretar més la fase posterior a la tercera, definida com a “nova normalitat”, i que “ara com ara no té una durada ni unes condicions clares”.

Pimec avisa que moltes empreses no podran obrir “de manera viable” amb les restriccions d’aforament previstes en sectors com la restauració, el comerç, el turisme, la cultura i els centres esportius i, per tant, demana que hi hagi una certa flexibilitat segons les característiques pròpies de cada establiment.

Entre les mesures, reclama ajuts directes als sectors que obriran amb restriccions per compensar les seues despeses corrents i els menors ingressos, i desgravacions fiscals i ajuts públics per a la compra d’EPI, solucions hidroalcohòliques i desinfectants.

Així mateix, exigeix el manteniment de les condicions dels ERTO de força major als sectors que obriran amb restriccions, mesures “ambicioses” per al lloguer dels locals comercials i incentius fiscals per a la recuperació de la demanda.

tracking