SEGRE

ESNOTICIA

Molts establiments hotelers de Lleida no obriran fins a mitjans de juny

Hotels no veuen rendible fer-ho fins que puguin rebre turisme d’altres províncies || Bars i restaurants tampoc treballaran amb menys de la meitat de l’aforament

Cadires i taules de la terrassa d’un bar apilades a la rambla Ferran de Lleida.

Cadires i taules de la terrassa d’un bar apilades a la rambla Ferran de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un gran nombre d’hotels, bars, restaurants i càmpings de Lleida descarten tornar a obrir els seus negocis immediatament després que ho permeti la fase de desescalada del confinament que els afecta i no ho faran fins a finals de juny. Molts hotels no veuen rendible fer-ho fins que se suprimeixin les restriccions a la mobilitat i puguin rebre clients d’altres províncies. Alguns fins i tot ja descarten reobrir aquesta temporada i d’altres ho sospesaran. El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va explicar que “la principal clientela dels hotels del pla de Lleida és la que ve a participar en congressos o altres esdeveniments, i al Pirineu, la majoria són turistes d’altres zones de Catalunya i Espanya”. “Cada empresari haurà de valorar si, amb les normes que es defineixin en els propers dies, podrà cobrir les despeses que li suposa obrir el seu negoci”, va concloure. La Federació va fer ahir una reunió virtual amb gairebé 200 persones, tant socis com altres empresaris del sector, on, a banda de fer-se una anàlisi de la situació actual, va tenir lloc un torn obert de preguntes obert on qui va voler va poder exposar els seus dubtes i inquietuds respecte al desconfinament progressiu.

Per la seua part, la portaveu del sector dels bars i restaurants a Lleida, Natàlia Rubio, va assenyalar la dificultat per als establiments d’obrir amb un aforament del 30% perquè les despeses de personal seran massa elevades en relació amb els clients que es podran atendre. Va defensar més augmentar les distàncies dins dels establiments que reduir l’aforament. “Creiem que molts esperaran a obrir fins poder fer-ho amb la meitat de l’aforament, a mitjans de juny.” En aquest sentit, va assegurar que a partir de dilluns també seran pocs els restaurants que obriran per servir menjar per emportar. “Ho faran els que ja estan adaptats a aquest servei i altres que s’hi aniran sumant durant la setmana”.

En un altre ordre, la presidenta de Càmpings de Lleida, Marta Cortina, va lamentar la poca informació de la qual disposen per decidir si val la pena reobrir a partir de l’11 de maig. “No sabem encara si podrem rebre gent als bungalous ni si podrem oferir serveis com les piscines, els sanitaris o les zones esportives”, va explicar Cortina, que va assegurar que “per si de cas fa dies que elaborem protocols per tornar a arrancar amb seguretat”.

“Tampoc no sabem com respondrà la gent a la desescalada, però esperem que els entorns poc massificats i oberts com els de Lleida repuntin”, va concloure.

D’altra banda, CCOO va anunciar que la Inspecció de Treball li ha donat la raó i inclou 6.000 treballadors de turisme al Pirineu en un ERTO per causes de força major.

Així mateix, va apuntar que “la seguretat i la confiança amb el client seran claus per activar i recuperar l’activitat” i va avançar que “ens adaptarem a les mesures sanitàries” que s’hagin d’implantar.

Respecte a les diferents fases de la desescalada, va veure inviable obrir establiments amb un 30% de l’aforament. “Nosaltres oferim allotjaments rurals sencers, en conjunt, sense zones comunes”. Per això, va dir que és més important saber quan es podran desplaçar els potencials clients, perquè “si podem obrir i no poden venir, no servirà de res”, va assegurar.

tracking