SEGRE

Sanitat prohibeix agafar el cotxe o el transport públic per anar a fer esport

L'avinguda de Madrid de Lleida, aquest dilluns.

Pugen a 8 els morts per coronavirus a Lleida i els casos positius passen de 200Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat prohibeix l’ús del "vehicle motoritzat o el transport públic" per desplaçar-se a vies o espais d’ús públic a fi de practicar l’activitat física no professional a l’aire lliure durant la vigència de l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus.

Així ho estableix el departament que dirigeix Salvador Illa en l’Ordre SND/380/2020, de 30 d’abril, sobre les condicions en les quals es pot realitzar activitat física no professional a l’aire lliure durant la situació de crisi sanitària ocasionada pel covid-19, publicada aquest divendres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Segons l’ordre, s’habilita les persones de 14 anys d’ara endavant, a circular per les vies o espais d’ús públic per a la pràctica no professional de qualsevol esport individual que no requereixi contacte amb tercers, així com els passejos. Aquestes activitats es podran realitzar una vegada al dia i durant les franges horàries decretades pel Govern espanyol.

Així mateix, Sanitat estableix que els passejos es podran realitzar acompanyat d’una sola persona que hi convisqui. No obstant això, aquelles persones que per necessitat hagin de sortir acompanyades podran fer-ho també per una persona ocupada de llar a càrrec o persona cuidadora habitual.

A més, la pràctica no professional de qualsevol esport individual que no requereixi contacte només es podrà realitzar de manera individual, encara que aquelles persones que per necessitat hagin de sortir acompanyades podran fer-ho per una persona que hi convisqui, una persona ocupada de llar a càrrec o persona cuidadora habitual.

tracking