SEGRE

FESTES TRADICIONS

Pa beneït a domicili a Anglesola

L’alcaldessa, regidors i treballadors municipals van repartir casa per casa un total de 6.000 panets de la Santa Creu || La festa major de maig es va suspendre però es va mantenir aquesta tradició

La brigada que va fer possible mantenir la tradició, protegits amb mascaretes i guants.

La brigada que va fer possible mantenir la tradició, protegits amb mascaretes i guants.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat suspendre la festa major de la Santa Creu per la pandèmia, els veïns d’Anglesola no es van quedar ahir sense els tradicionals panets de la Caritat beneïts per la Santa Creu. Això va ser possible perquè durant la tarda d’ahir dotze persones (l’alcaldessa, regidors i treballadors municipals) van repartir casa per casa els panets.

La primera edil, Carme Miró, va explicar que l’objectiu de la iniciativa era mantenir una de les tradicions més arrelades del municipi, que es remunta al segle XIII, malgrat no poder celebrar els actes de la festa major de maig per l’estat d’alarma derivat de la crisi sanitària.

La veneració de la Santa Creu es va celebrar a porta tancada i es va gravar per emetre-ho per YouTube

Miró va detallar que en aquesta ocasió els dos forners del poble van elaborar només uns 6.000 panets, la meitat d’un any normal, que es van distribuir entre el mig miler de llars del municipi amb unes bosses reutilitzables i dissenyades per a l’ocasió.

La bossa incloïa vuit panets per habitatge, que anaven acompanyats d’un fullet informatiu en el qual l’escriptor local Jaume Vall Borda explica la tradició dels panets de la Caritat d’Anglesola.

Les dotze persones encarregades de repartir els panets es van dividir en tres grups i van planificar tres rutes per recórrer el municipi. Tots ells anaven protegits amb mascareta i guants i van evitar el contacte amb els veïns com a mesura de prevenció.

D’aquesta forma, tocaven el timbre, esperaven que els veïns responguessin i deixaven la bossa a la porta. En el cas que es trobessin alguna persona al carrer, mantenien les distàncies de seguretat.

Els veïns es van mostrar molt satisfets de la iniciativa, ja que per a tots ells és una tradició, en la qual s’explica que el pa beneït per la Santa Creu preserva de la tempesta i els llamps. És per això que la gent els penja als arbres i a les cases per protegir-se i evitar pèrdues al camp.

Quant a l’acte litúrgic de la veneració de la Santa Creu, es va celebrar al matí a porta tancada i només hi van assistir el mossèn, l’alcaldessa, un prohom d’Anglesola, el jutge de pau i una altra persona que ho va gravar per poder emetre-ho posteriorment per YouTube.

La brigada que va fer possible mantenir la tradició, protegits amb mascaretes i guants.

La brigada que va fer possible mantenir la tradició, protegits amb mascaretes i guants.SEGRE TÀRREGA

tracking