SEGRE

FESTEJOS TRADICIONS

Torrelameu honora la Verge del Roser

Va recórrer el poble en processó en un carro i els veïns, confinats, van poder deixar-hi flors || La festa major va començar divendres amb un pregó telemàtic de Pep Plaza i focs artificials

Els veïns van engalanar els balcons per realçar aquesta edició especial de la processó de la Verge del Roser i les festes.

Els veïns van engalanar els balcons per realçar aquesta edició especial de la processó de la Verge del Roser i les festes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Torrelameu van celebrar aquest cap de setmana des de les seues cases la festa major dedicada a la Mare de Déu del Roser. Precisament, la processó de la verge és un dels actes ineludibles. Aquest any, malgrat la pandèmia, la Verge del Roser va tornar a sortir al carrer. La celebració va començar amb un repic de campanes. Posteriorment, el capellà va adreçar unes paraules als veïns per la megafonia, que va servir també per emetre la música durant tot el trajecte. Aquest any la processó va ser molt més llarga amb l’objectiu de recórrer tots els carrers perquè els veïns poguessin veure-la i, aquells que ho volguession, dipositessin flors als seus peus. La imatge va ser col·locada sobre un carro preparat i decorat. Només va estar acompanyada per l’alcalde, Carles Comes, i un membre de l’Associació de Voluntaris, amb les corresponents mesures de seguretat i distància pel Covid-19. Comes va explicar que hi va haver moments molt emotius, amb aplaudiments, i que l’acollida va ser molt bona. Després del recorregut, va arribar el torn de les sardanes per megafonia, al qual va seguir un vermut popular encara que amb els veïns confinat. Val a recordar que en els cinc últims anys, després de la processó i la missa, tenia lloc un piscolabis a la plaça de l’Església. Els festejos van finalitzar a última hora de la tarda amb una sessió de música a través de la megafonia.

Torrelameu va iniciar la festa major divendres a la tarda amb un repic de campanes i música per megafonia. Seguidament, l’actor i humorista Pep Plaza, conegut per les seues aparicions a Polònia, va ser l’encarregat de pronunciar el pregó virtualment. Pels altaveus i de manera telemàtica. Plaza, que va imitar Jordi Basté, Pedro Sánchez, Jordi Pujol i Ferran Adrià, va afirmar que “tinc moltes ganes de visitar-vos, ja havia de fer-ho per la Fira de la República de fa uns dies. Però ja m’han dit que l’any que ve vindré a Torrelameu. Vull arribar i, en lloc de veure senyals d’estop, trobar-me les que posa pareu.” Aquesta primera jornada es va acabar amb focs artificials. L’ajuntament té previst fer una recopilació d’imatges de tots els actes festius amb les fotografies i vídeos que li facin arribar els veïns.

tracking