SEGRE

RELIGIÓ CERIMÒNIES

Les esglésies preparen el retorn de fidels

Les misses podrien acollir un terç de l’aforament a partir de l’11 de maig || La parròquia de Tàrrega retransmet per YouTube la Novena en honor a les copatrones de la ciutat

L’església de Tàrrega va iniciar ahir la Novena en honor a les Santes Espines i la Mare de Déu de l’Alba.

L’església de Tàrrega va iniciar ahir la Novena en honor a les Santes Espines i la Mare de Déu de l’Alba.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les esglésies també comencen a preparar el desconfinament i les misses amb fidels, amb aforament limitat, podrien reprendre’s a partir de l’11 de maig, segons el pla de desescalada del Govern. En el cas de l’església de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega, ahir va reobrir portes perquè els feligresos poguessin entrar quan no se celebra la missa. Aquestes continuen celebrant-se a porta tancada, només amb la presència dels col·laboradors, es graven i s’emeten a través del canal de YouTube de la parròquia. A Tàrrega va arrancar ahir la Novena en honor a les copatrones de la ciutat, les Santes Espines i la Mare de Déu de l’Alba. Pel que fa a les misses a partir de l’11 de maig, que permetran un terç de l’aforament, el rector de la parròquia, Josep Maria Vilaseca, va destacar que entre setmana no hi haurà problema i diumenge analitzaran i concretaran l’aforament amb les distàncies de seguretat corresponents per poder garantir les mesures de prevenció que marquen les autoritats sanitàries. Fent referència als oficis de les festes patronals, els dies 13 i 14 de maig, Vilaseca va dir que estan estudiant què fer i amb quines limitacions, encara que ja va avançar que podran veure’s a través del canal de YouTube de la parròquia, que aquests dies ha tingut molts seguidors. Com a exemple, va destacar que la cerimònia de diumenge de Pasqua té més de 800 visualitzacions. Respecte si preveuen seguir retransmetent les misses per internet quan s’arribi a la nova normalitat, el rector de la parròquia de Tàrrega va apuntar que “aquest és el mitjà del moment a causa de les circumstàncies, però l’ideal és celebrar les misses en comunitat”.

L’ús de mascaretai la desinfecció de temples, mesures de prevenció Un cop es van anunciar els terminis del desconfinament, la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) va fer un esbós de com afectaria la tornada de les celebracions les esglésies. A la fase actual, es mantenen les misses sense fidels, que es recuperaran a partir de l’11 de maig amb una assistència que no podrà superar el terç de l’aforament i la meitat a la fase 2. En aquests casos es recomana l’ús de mascaretes, com també mantenir la distància social, i es farà una desinfecció dels centres de culte. Les portes de les esglésies estaran obertes per evitar tocar poms i s’organitzarà la distribució de les persones dins de les esglésies, a més d’oferir gel hidroalcohòlic per a l’entrada i sortida. La disposició de la CEE també preveu que la plateta s’ofereixi a la sortida i abans i després de donar la comunió, i que el sacerdot es desinfecti les mans.

tracking