SEGRE

El Govern proposa que la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran passi a la fase 1 dilluns

El pla de Lleida es quedarà uns dies més en la mateixa situació de confinament que ara

La consellera Vergés en un moment de la roda de premsa.

La consellera Vergés en un moment de la roda de premsa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern proposarà al Ministeri de Sanitat que gairebé tot Catalunya es mantingui en la fase 0 del desconfinament de la pandèmia, excepte les regions sanitàries d’Aran-Alt Pirineu, Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona, que passarien a la fase 1 a partir de dilluns vinent dia 11.

Així ho han explicat aquest dimecres la consellera de Salut, Alba Vergés; i el secretari de Salut Pública, Joan Guix, en una roda de premsa telemàtica en la qual s’han reafirmat a desenvolupar el desconfinament per regions sanitàries i en la "prudència" a l’hora de fer-ho.

Mantenir un territori en la fase O i no passar a la 1 implica que dilluns vinent 11 de maig s’hauran de mantenir tancades les terrasses, hotels i allotjaments turístics, i tampoc no podran reprendre les seues activitats les esglésies o els centres d’alt rendiment.

Segons han explicat Vergés i el secretari de Salut Pública, Joan Guix, l'executiu ha separat les regions sanitàries en tres categories de risc. D'una banda, les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu i l'Aran estan en una situació de risc baix, motiu pel qual són les tres que proposen per passar a la fase 1. Per la seva banda, les regions de la Catalunya Central, Girona, Lleida, l'àrea metropolitana sud i l'àrea metropolitana nord estan en risc moderat. I finalment la ciutat de Barcelona està en situació de risc moderat alt.La consellera ha remarcat que cap de les regions estan en una situació de risc epidemiològic elevat, ja que "el virus va a la baixa". De fet, ha assegurat que totes sis estan en una "bona situació". "Però no ens podem relaxar ni un minut", ha assegurat.

Pel que fa a les sis regions sanitàries que el Govern proposa que es mantinguin en fase 0 el pròxim 11 de maig, Vergés ha explicat que cal que "passin uns dies per veure l'evolució del virus" per veure si es consolida la tendència. Per això, l'executiu preveu fer una nova proposta la setmana que ve per a aquestes regions. "El fet que dilluns no avancin no vol dir que s'hagin d'esperar quinze dies més", ha dit, però sí que han de tenir un ritme de desescalada "més baix".

El Govern farà arribar aquest mateix dimecres aquesta proposta al Ministeri de Sanitat, que ha de prendre la decisió definitiva. La consellera ha explicat que mantindran una reunió "bilateral" per analitzar aquest plantejament i s'ha mostrat confiada que dilluns 1 passaran a la fase 1 les tres regions proposades per l'executiu.

 
tracking