SEGRE

RELIGIÓ TRADICIÓ

Missa de Sant Anastasi a prova de contagis

La catedral de Lleida acollirà dilluns la litúrgia amb només un terç de la capacitat || LleidaTV emetrà en directe l’eucaristia

La catedral de Lleida reprendrà els actes religiosos dilluns acollint la missa en honor a sant Anastasi.

La catedral de Lleida reprendrà els actes religiosos dilluns acollint la missa en honor a sant Anastasi.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi del coronavirus ha provocat que nombrosos municipis lleidatans suspenguessin o ajornessin els actes de les festes majors. En aquest sentit, a Lleida ciutat la Paeria ja va informar que les activitats de la festa major de maig s’ajornarien, en la mesura que sigui possible, a les Festes de Tardor del setembre.

Tanmateix, un dels actes programats per a aquest mes sí que acabarà celebrant-se: la missa en honor a sant Anastasi, patró de la ciutat, que acollirà la catedral de Lleida dilluns vinent, dia 11. Coincidint amb l’entrada en vigor de la fase 1 de la desescalada de l’estat d’alarma pel coronavirus, el temple permetrà l’entrada de fidels a la cerimònia encara que l’aforament serà reduït a un terç de la capacitat total.

En aquest sentit, serà el personal de la catedral el que controli l’accés i el distanciament social dins del temple.

Així mateix, només estarà oberta l’entrada del carrer Almodí Vell i no la principal, al davant de l’IEI. Tal com estableix la tradició, serà el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, el que oficiï la missa a partir de les 11.00 hores que, a més, podrà seguir-se en directe des de Lleida TV per a tots aquells fidels que no puguin assistir-hi.

Aquest serà el primer acte litúrgic que el temple aculli des del passat 12 de març, abans que es declarés l’estat d’alarma. Val a destacar que la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha elaborat una sèrie de recomanacions per evitar possibles contagis entre els fidels durant les litúrgies com portar mascaretes i guants, evitar els cors a la parròquia i no repartir els fulls de cants, mantenir les portes de les esglésies obertes per evitar tocar poms, donar-se la pau amb un gest evitant el contacte físic, així com oferir gel hidroalcohòlic a l’entrar i al sortir de les misses. Els consells de la CEE també indiquen que el sacerdot s’ha de desinfectar les mans abans i després de donar la comunió i que la plateta s’oferirà a la sortida.

tracking