SEGRE

Calvo sobre una altra pròrroga: "Segurament necessitarem algunes setmanes més"

La vicepresidenta admet que va sentir "por" en contreure la Covid-19

La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo.

Calvo sobre una altra pròrroga: "Segurament necessitarem algunes setmanes més"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha avançat aquest dijous que "segurament" aquesta no serà l’última pròrroga de l’estat d’alarma i es necessitaran "algunes setmanes més", si bé ha comentat que en aquest procés de desescalada es podrà "negociar amb alguna diversitat". En una entrevista a 'Los desayunos de TVE', Calvo ha assenyalat que utilitzar l’estat d’alarma és "el més democràtic que pot fer un govern", el que dóna "més garanties a la protecció dels drets" i ha recordat que qui decreta l’alarma no és el Govern espanyol, que el proposa, és el Congrés, la seu de la sobirania popular. "L’alarma és la manera més garantista, més democràtica i més exigent per respectar drets, no per atropellar-los i per això estàla Constitució", ha precisat.

Calvo també s’ha referit al ple d’ahir i ha descartat que l’acord de Cs per votar sí a la pròrroga i el 'no' d’ERC suposin un canvi d’aliances. La vicepresidenta ha admès que el vot en contra d’ERC li va produir molta "incomprensió i perplexitat", si bé l’ha vinculat que la formació està molt bolcada en la competició electoral amb JxCat. I al portaveu de la formació republicana, Gabriel Rufián, Calvo li ha garantit que el Govern central està compromès aquesta legislatura a continuar dialogant perquè "Catalunya tingui un futur al nostre encaix constitucional". Ha retret al líder del PP, Pablo Casado, el discurs "tan dur" en el ple "per després abstenir-se i posar-se de perfil. L’abstenció és una mica el no-res".

La també ministra de Presidència ha negat que el president de Govern espanyol, Pedro Sánchez, no parli amb l’oposició i ha assegurat que va trucar Casado "amb la millor de les intencions per demanar-li que durant aquesta setmana de transició i desescalada, tinguem garanties que tot es continuarà fent bé". "Ho va demanar de totes les maneres possibles i fins i tot li va dir quines coses es podrien canviar", ha precisat la vicepresidenta primera, que ha retret a Casado que exerceixi un lideratge de desconnexió amb la realitat. Ahir, segons Calvo, el líder popular va fer un discurs de "no, no i no" i, per tant, "hauria d’haver votat no però va estar de perfil. Ahir va cometre un error històric".

Admet que va sentir "por" en contreure la Covid

Carmen Calvo, ha revelat aquest dijous que "ho va passar molt malament" i va sentir "molta por" de contreure la malaltia de la Covid-19, per la qual va romandre quatre dies ingressada en un hospital i de la qual ja s’ha recuperat, malgrat que encara l’amenaça del virus li genera "inseguretat" i també molt dolor pels morts.

Ha expressat el seu desig que la vivència del coronavirus constitueixi "una gran lliçó per a tothom" i contribueixi a "rehumanitzar" la política i la societat. "És una oportunitat per canviar moltes coses, perquè fins i tot la paraula progrés signifiqui més coses", ha assenyalat, posant èmfasi en la necessitat de dedicar temps a l’atenció de nens i de persones grans.

"Per ser més feliços, com deien els pares de la primera Constitució nord-americana i la nostra Constitució de Cadis, 'La Pepa', que deia que teníem dret a la felicitat", ha recordat Calvo, que és doctora en Dret Constitucional. "D’aquesta crisi hauríem de treure conclusions ètiques i personals bastant profundes", ha incidit, reconeixent que li sorprèn que en aquesta situació les forces polítiques a Espanya no siguin capaces de trobar un "mínim comú" en favor de tirar endavant el país.

tracking