SEGRE

Espanya queda fora del repartiment d'1,5 milions de mascaretes perquè no ho va sol·licitar a Brusel·les

Dos dones amb mascareta al centre de Barcelona.

Confirmats dos nous casos de coronavirus a CatalunyaEuropa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea ha anunciat aquest divendres el repartiment d’1,5 milions de mascaretes per a personal sanitari a 18 països europeus entre els quals no hi ha Espanya perquè no va sol·licitar participar en aquesta iniciativa de compra conjunta de material necessari en la lluita contra el coronavirus, han indicat fonts comunitàries. "Estem fent tot el possible per ajudar els Estats membre a proveir equips de protecció als treballadors sanitaris en primera línia. Ells són els herois de l’Europa actual, això és solidaritat europea en acció", ha expressat la comissària de Salut, Stella Kyriakides, en un comunicat.

Aquesta entrega s’inscriu en una nova compra de deu milions de mascaretes finançada per l’Executiu comunitari d’acord amb l’Instrument per a la Prestació d’Assistència Urgent, afegeix el comunicat.

El milió i mig de màscares es distribuiran entre el personal sanitari d’Àustria, Polònia, Malta, Xipre, Dinamarca, Suècia, Finlàndia, Països Baixos, França, Itàlia, Croàcia, Eslovènia, Grècia, Romania, Bulgària, Eslovàquia i Hongria, i també del Regne Unit encara que no sigui Estat membre.

Espanya, tanmateix "no figura en la llista de països que van assenyalar el seu interès per participar" en aquesta compra conjunta, han explicat fonts comunitàries a Europa Press, que apunten que el país sí que va rebre material a través d’"altres mecanismes" comunitaris.

En efecte, la setmana passada Brussel·les va anunciar també la tramesa de màscares protectores FFP2 a Espanya –però també a Itàlia i Croàcia– a través de 'RescEU' la reserva europea de material mèdic creada arran de la crisi del coronavirus per recolzar als països més afectats per la pandèmia.

tracking