SEGRE

CORONAVIRUS CONSUM

Reembors dels viatges de l'Imserso

L’organisme va començar ahir el procés per tornar els diners als usuaris que van veure les sortides cancel·lades per la crisi sanitària || Hi ha centenars d’afectats a les comarques de Ponent

Imatge d’arxiu d’informació sobre els viatges de l’Imserso en una agència de viatges.

Imatge d’arxiu d’informació sobre els viatges de l’Imserso en una agència de viatges.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El procés de reembors dels diners abonats per les places del Programa de Turisme de l’Imserso, que va ser interromput per la declaració de l’estat d’alarma davant de la pandèmia del coronavirus, va començar ahir. L’anul·lació dels viatges va afectar centenars de lleidatans que ja havien sufragat l’import del paquet a diferents destinacions d’interior i costa per als pròxims mesos i que no van poder viatjar a causa del confinament. La direcció general de l’Imserso va informar dimecres que les empreses Turismosocial i Mundiplan iniciaran el procés de reembors i no es cobraran despeses d’anul·lació. Segons va explicar l’organisme, els usuaris rebran, o bé al compte bancari facilitat a aquest efecte o a la targeta de crèdit o dèbit en la qual van fer el pagament, la quantitat corresponent, una vegada deduïdes les despeses de gestió, que ascendeixen al 6,2 per cent de l’import del preu del viatge.

A més, va detallar que no hi ha un termini predeterminat per fer les sol·licituds de reembors, encara que els procediments per iniciar-ne la tramitació i remetre-les varia en funció de l’empresa que gestiona el viatge. En el cas del turisme de costa insular i d’interior gestionats per Turismosocial, els usuaris han d’enviar necessàriament una sol·licitud acompanyada de la documentació original del viatge escanejada i els 20 dígits de l’IBAN i nom del titular del compte bancari a l’adreça electrònica reembolsoscovid@turismosocial.com.

Tot i que la sol·licitud de reembors va començar ahir, per recuperar els diners del viatge no hi ha data límit

En el cas que hagin fet el pagament amb targeta de crèdit o dèbit, no cal enviar la informació del compte, mentre que si no disposa de correu electrònic o d’escàner, poden remetre la sol·licitud i documentació a través de correu postal quan cessin les mesures decretades en l’estat d’alarma. En el cas dels viatges de turisme de costa peninsular gestionats per Mundiplan, es pot sol·licitar la devolució a través de la pàgina web de l’empresa (www.mundiplan.es), en la qual els usuaris han d’accedir a la reserva indicant el DNI i la clau facilitada per l’Imserso a la carta d’acreditació.

Per fer la sol·licitud de reembors, s’ha habilitat un procés automàtic en la reserva accedint a “sol·licitud de tramitació”. També es podrà sol·licitar la devolució a través d’una agència de viatges.

tracking