SEGRE

Un informe de l'Exèrcit espanyol preveu dos onades més de covid-19 després de l'estiu

L'estament militar considera que es tardarà "entre un any i un any i mig" en tornar a la normalitat

L'exèrcit arriba a la residència Sant Josep de Lleida per desinfectar les instal·lacions

L'exèrcit arriba a la residència Sant Josep de Lleida per desinfectar les instal·lacions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un document de l'Exèrcit espanyol de Terra difós pel diputat d'EH-Bildu al Congrés Jon Iñarritu preveu dues onades més de covid-19 abans de tenir una vacuna efectiva. Segons l'estament militar, la segona onada arribarà "al final de la pròxima tardor" i "possiblement això mateix es repetirà l'hivern següent". En tot cas, l'Exèrcit espera que la intensitat "sigui menor" per un grau més elevat "d'immunitat social" i pel fet que "es disposarà de més mitjans i es reaccionarà més ràpid". També opina que "si no hi ha molts contagiats, la segona onada no serà tan extensa ni letal com la primera, perquè de seguida es prendran mesures de confinament fortes". L'Exèrcit preveu que "es tardarà entre un any i un any i mig en tornar a la normalitat".

L'informe, que es basa en "informació obtinguda de fonts obertes" afirma que cap vacuna oferirà el 100% de protecció, i que no n'hi haurà cap de llesta "que hagi seguit els protocols occidentals d'assajos" fins al gener o febrer del 2021.

En tot cas, segons l'Exèrcit si bé el coronavirus no desapareixerà, "la immunitat adquirida pels individus contagiats, els molt possibles tractaments eficaços que es descobreixen i la futura vacuna, determinara que els problemes que sorgeixin siguin molt menors".

També preveu que hi hagi un percentatge de persones que ja han passat la malaltia que la tornin a agafar. "Però és més probable és que, en aquests casos, els símptomes siguin molt més lleus i no de tipus pulmonar greu".El diputat d'EH-Bildu ha difós el document a les xarxes socials acompanyat d'una pregunta directa al Ministeri de Defensa en què li demana els motius pels quals l'Exèrcit té "aquesta certesa".

tracking