SEGRE

Sánchez reclama prudència en la fase 1 i complir les regles al peu de la lletra

Sánchez reclama prudència en la fase 1 i complir les regles al peu de la lletra

Sánchez reclama prudència en la fase 1 i complir les regles al peu de la lletraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dissabte als ciutadans els territoris dels quals entren dilluns en la fase 1 de la desescalada que actuïn "amb tota la cautela i tota la prudència" i ha subratllat la necessitat que cada persona segueixi "al peu de la lletra" les regles vigents al seu territori.

En una nova compareixença a La Moncloa, Sánchez ha fet referència així mateix als territoris que seguiran en la fase 0 i les autoritats del qual i ciutadans han realitzat també un esforç "enorme", segons les seues paraules.

Són els territoris, ha explicat, que van patir l’impacte més agut de la pandèmia i que "necessiten una mica més de temps" per a definitivament controlar-la i posar a punt els seus sistemes de salut.

Sánchez ha agraït la coordinació amb les comunitats autònomes i ha elogiat el comportament de tota la població, que han actuat com una "comunitat humana" i ha aconseguit "reconquerir al virus el 99 % de l’espai que ens havia arrabassat", però ha fet nombroses crides a no baixar la guàrdia.

"El virus no ha desaparegut, segueix allà, a l’aguait," ha alertat.

Potenciar l’atenció primària per detectar com més aviat millor les noves infeccions i rastrejar possibles contagis i augmentar el nombre de llits hospitalaris i d’UCI "serviria de poc si no s’acompanya de l’esforç responsable de cada persona", ha recalcat.

En aquest context, i tenint en compte que es pot estar encomanat i ser asimptomàtic, ha posat èmfasi que el mètode més efectiu per interrompre el contagi és "que cada persona prengui diàriament les mateixes precaucions que si estigués infectada": mesures d’higiene i distància física amb amics i coneguts, com fa amb estranys amb qui es creua al carrer.

tracking