SEGRE

OBITUARI MÚSICA

Mor Little Richard, un dels pares del Rock and Roll

Als 87 anys, i deixa nombrosos himnes com ‘Tutti Frutti’ o ‘Lucille’|| Va aconseguir la fama als anys 50 del segle passat

Little Richard actuant a la sala Apol·lo de Nova York.

Little Richard actuant a la sala Apol·lo de Nova York.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El músic nord-americà Richard Penniman, conegut al món pel seu nom artístic, Little Richard, i considerat un dels grans pioners del rock&roll juntament amb Chuck Berry i Jerry Lee Lewis, va morir ahir als 87 anys, segons va confirmar la família a la revista Rolling Stone. Richard, nascut a Macon (Geòrgia) el 1932, va arribar a la fama durant la dècada dels 50 a través de la barreja del gòspel i l’R&B per donar forma a un so ràpid i elèctric que acabaria transformant-se en rock&roll. Deixa himnes immortals com Tutti Frutti i el seu crit de guerra “A-wop-bop-a-loo-bop-a-wop-bam-boom”, Long Tall Sally, Rip It Up, Lucille o Miss Molly.

Amb més de 30 milions de discos venuts a tot el món, la seua influència s’ha estès a altres importants artistes al llarg de la història, com Elvis Presley, Mick Jagger, Paul McCartney, James Brown, Otis Redding, David Bowie o Elton John. La seua influència estètica també va ser incalculable. Des del principi, va trencar amb la imatge de “mascle” que dominava en aquells dies el rock&roll i es va materialitzar sobre els escenaris amb els ulls pintats, maquillatge brillant i vestit amb colors vius.

Així mateix, Richard també es va descriure com a gai, bisexual i omnisexual, al mateix temps que va reconèixer que havia explorat la pràctica voyeur.

tracking