SEGRE

Simón avisa: Si no ho fem bé, hi haurà repunts com en Corea i Alemanya

Simón avisa: Si no ho fem bé, hi haurà repunts com en Corea i Alemanya

Simón avisa: Si no ho fem bé, hi haurà repunts com en Corea i AlemanyaEFE/Moncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha valorat avui les "dades favorables" de l’evolució de l’epidèmia de coronavirus a Espanya, però ha avisat que "si no fem les coses bé" hi podria haver rebrots com ha succeït a Corea del Sud i Alemanya.

"Estem en un risc important de repunt", ha recalcat l’epidemiòleg en la seua roda de premsa diària, en la que ha explicat que l’últim balanç, que llança una caiguda en el nombre de casos i de les morts a nivells de fa dos mesos, permeten afirmar que "estem en l’última fase de transmissió".

Però això no pot portar a pensar que "està tot guanyat", ja que despuntis com el registrat en Corea del Sud, que "en principi és petit" i ha portat al tancament de locals de lleure, "ens col·loca una mica al nostre lloc".

"És una situació molt favorable, però hem d’anar encara molt amb compte" perquè, "si no fem les coses bé, pot passar com en Corea o Alemanya" -país que també ha experimentat un altre lleuger rebrot-, ha redundat l’expert.

I aquesta situació és perceptible en totes les comunitats, ja que "pràcticament totes" estan ja "en una fase molt clara de descens", la qual cosa implica que "hem de garantir que això no canvia", per a la qual cosa serà essencial l’atenció primària per a la detecció precoç i la vigilància epidemiològica, així com que "els recursos assistencials es puguin desplegar de manera ràpida".

tracking