SEGRE

Detecten casos de nens i nenes amb fatiga crònica a Lleida

Fibrolleida reclama millorar l’atenció sanitària i apostar per la investigació

Imatge d'arxiu d'una taula informativa de Fibrolleida.

Detecten casos de nens i nenes amb fatiga crònica a Lleidaajuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació Fibrolleida commemora avui el Dia Internacional de les síndromes de sensibilització central (SSC)amb un manifest que llança un missatge positiu per lluitar pels drets de les persones amb fibromiàlgia, fatiga crònica, sensibilitat química múltiple i electrosensibilitat, entre d’altres, en un any en el qual l’entitat no ha pogut celebrar el tradicional acte i aposta per la mobilització a través de les xarxes.

La presidenta de Fibrolleida, Carme Fabregat, destaca que actualment compten amb 316 socis, la majoria dones, amb una mitjana que ha baixat dels cinquanta als trenta-cinc anys. A més, també han rebut consultes sobre nens afectats per fatiga crònica, derivats a la unitat especialitzada de l’hospital Santa Maria.

Segons Fabregat, l’objectiu principal és el suport personal l’ajuda mútua i buscar millorar la qualitat de vida de les persones afectades que viuen un “calvari” en el diagnòstic. “Han de canviar la seua vida per les limitacions que comporta la malaltia”, destaca Fabregat. En el manifest, l’entitat insisteix que no deixaran de treballar per aconseguir el reconeixement per part de professionals, institucions, agents socials i la societat en general, a més de reclamar investigació per aconseguir un millor diagnòstic, tractaments i detecció precoç.

També reclamen millorar l’atenció sanitària i protocols que garanteixin la igualtat en els recursos i l’accés al món laboral i prestacions socials “justes” quan la malaltia no permeti treballar.

Per això, l’entitat mostra suport i solidaritat a les famílies i persones afectades, sobretot en l’actual crisi sanitària i confinament.

L’associació

Fibrolleida és una entitat sense ànim de lucre que va nàixer el 1990 a l’empara d’Aspid. Anys després, el novembre del 2005, es va constituir formalment com a associació per representar els afectats per diferents malalties associats amb les Síndromes de sensibilització central, tals com la fibromiàlgia, la síndrome de la fatiga crònica, la síndrome de l’intestí irritable, la migranya o cefalea tensional, la síndrome de les cames inquietes o la síndrome química múltiple, entre d’altres.

tracking