SEGRE

LLEURE INFANTESA

Els casals d'estiu, amb grups de deu nens i distància de seguretat

Les activitats d’estiu començaran per zones, a partir de la fase 3

Imatge d’arxiu d’activitats d’estiu per a petits.

Imatge d’arxiu d’activitats d’estiu per a petits.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casals i les colònies es reduiran aquest estiu a grups de fins a deu nens amb un monitor, respectant la distància de seguretat i amb mesures de desinfecció. Així ho va anunciar ahir la secretària d’Infantesa i Adolescència, Georgina Oliva, que va assegurar que les activitats de lleure es posaran en marxa per zones a partir de la fase 3 de desconfinament.

Insisteix que l’estiu continuarà dins de la situació d’“absoluta excepcionalitat”, de manera que la Generalitat ha elaborat un document que estableix que cal garantir en tot moment una distància d’almenys dos metres, també a l’hora de dormir en campaments i camps de treball. També s’haurà d’incloure a l’itinerari pedagògic contingut per “comprendre i canalitzar” la situació del confinament i l’impacte emocional del coronavirus en els més petits. Les activitats s’organitzaran en “grups tancats”, amb els mateixos menors i monitors per minimitzar el risc de contagi.

Per la seua banda, un responsable en seguretat i higiene serà l’encarregat d’assegurar un rentat de mans “sistemàtic” i l’ús de mascaretes, sempre que no es pugui mantenir la distància mínima.

Pel que fa al calendari programat, Oliva va explicar que el nou document “obre la porta ser flexibles. “Des del Govern contemplem la possibilitat de fer-se al llarg del juliol, l’agost i part del setembre fins al començament de curs. Seran les activitats de sempre però de forma diferent”, va concloure.

tracking