SEGRE

L'Estat obliga les persones que vinguin de l'estranger a fer una quarantena de 14 dies

La mesura, publicada al BOE, entrarà en vigor el 15 de maig i serà vàlida mentre duri l'estat d'alarma

Un dels espanyols repatriats de la ciutat xinesa de Wuhan pel risc de coronavirus carrega maletes en un autobús abans de ser traslladat a l'hospital per la quarantena el 31 de gener.

Un dels espanyols repatriats de la ciutat xinesa de Wuhan pel risc de coronavirus carrega maletes en un autobús abans de ser traslladat a l'hospital per la quarantena el 31 de gener.Moncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha publicat una ordre que estableix que les persones que entrin a l'Estat provinents de l'estranger hauran de fer una quarantena de 14 dies. La mesura, publicada aquest dimarts al BOE (vegeu document), entrarà en vigor el 15 de maig i serà valida mentre duri l'estat d'alarma i les seves pròrrogues. Els viatgers hauran de quedar-se al seu domicili o allotjament limitant els seus desplaçaments a les activitats essencials de compra de productes bàsics, assistència a centres de salut o causes de força major. A més, estaran obligats a portar mascareta i hauran de complir les mesures d'higiene i prevenció, especialment pel que es refereix al contacte amb els convivents.

Queden fora d'aquestes mesures els treballadors transfronterers, transportistes i les tripulacions, així com els professionals sanitaris que es dirigeixin a exercir la seva activitat laboral, sempre que no hagin estat en contacte amb persones diagnosticades.

Les agències de viatge i companyies de transport hauran d'informar els viatgers d'aquestes mesures en l'inici del procés de venda de bitllets cap a l'Estat. Els avions hauran de facilitar el formulari de salut pública per localitzar els passatgers.

Les autoritats sanitàries podran contactar-los per fer-los un seguiment. Davant l'aparició de símptomes, hauran de contactar per telèfon amb els serveis de salut.

tracking