SEGRE

La Festa de Moros i Cristians de Lleida organitza una desfilada confinada des dels balcons

Fan una crida perquè els lleidatans facin sonar diumenge des de casa la marxa 'Ximo'

La Festa de Moros i Cristians de Lleida organitza una desfilada confinada des dels balcons

La Festa de Moros i Cristians de Lleida organitza una desfilada confinada des dels balcons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida ha organitzat enguany una celebració confinada. Coincidint amb les dates en què s'havia de celebrar la festa, l'entitat fa una crida als lleidatans per engalanar des d'aquest dimarts balcons, finestres i terrasses amb elements al·legòrics a la Festa de Moros i Cristians. Així, el diumenge 17 de de maig es durà a terme la 'Festa als balcons', que consistirà en fer sonar la marxa mora 'Ximo', símbol fester, entre les dotze del migdia i les sis de la tarda a la major quantitat possible de finestres i balcons de la capital del Segrià.

L'Associació de Moros i Cristians de Lleida ha publicat dos enllaços per tal que els lleidatans puguin disposar de la marxa 'Ximo' i fer-la sonar diumenge. La versió escollida es pot trobar a https://miclleida.org/wp-content/uploads/2020/04/ximo2020.mp3 i a https://www.youtube.com/watch?v=VqpoeEBCxJ8.

La crida ja ha tingut ressò al barri de Magraners i gràcies a la col·laboració de l’Associació de Veïns, la marxa mora es podrà escoltar des de la megafonia del centre cívic de Magraners.

La junta de l'entitat festera també ha enviat una carta a tots els socis anunciant la iniciativa i demanant la participació. En la missiva, fa una crida a sortir als balcons amb el vestit de comparsa (gel·laba o dalmàtica) i immortalitzar el moment, amb fotos o vídeos, que poden enviar al correu electrònic de l'associació (comunicacio@miclleida.org) o compaartit a les xarxes amb l'etiqueta #festamicalsbalcons.

L'objectiu de 'La Festa als balcons' és mantenir viu l'esperi de la tradició, que enguany arribava al 25è aniversari i que l'organització s'ha vist obligada a suspendre com a conseqüència de l'emergència sanitària. L'entitat festera de Lleida també vol agrair les mostres de suport que ha rebut dels lleidatans i animar als socis per començar ja a pensar en les activitats de tardor i amb vista a l'edició del 2021 de la Festa de Moros i Cristians.

 
tracking