SEGRE

Les morts per Covid-19 a l'Estat augmenten fins les 176 en un dia

També repunten els nous contagis

Dos metges atenen un pacient amb coronavirus.

La xifra de morts diaris a España augmenta a 331, però els curats superen els 100.000Hospital Trueta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les morts pel nou coronavirus han augmentat aquest dimarts fins els 176 en les últimes 24 hores, el que suposa un lleu ascens respecte a dilluns (53 més) i eleva la xifra total de morts per Covid-19 als 26.920, segons l’informe publicat pel Ministeri de Sanitat. Melilla, Múrcia i Ceuta no han registrat cap mort l’últim dia. A més, 228.030 persones han donat positiu en una prova PCR, la qual cosa suposa 426 més un dia, i 41.490 persones han donat positiu en un test d’anticòs, si bé el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha avisat que s’han publicat diversos estudis en el que assenyalen que aquests test no són prou específics com fins ara es pensava i podrien donar un nombre "major de falsos positius".

De la mateixa manera, 138.980 pacients s’han curat, 11.371 persones han ingressat en una Unitat de Cures Intensives (UCI), 24 en les últimes 24 hores, i 123.484 han precisat hospitalització. No obstant això, Andalusia, les Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Catalunya, Ceuta, Extremadura, Galícia, Melilla, Múrcia i Navarra no han registrat cap ingrés a l'UCI en l’últim dia. Així mateix, Cantàbria, Ceuta, Melilla i Múrcia tampoc no han tingut cap nou ingrés hospitalari en les últimes 24 hores.

Per comunitats autònomes, i com ha ocorregut des de l’inici de la pandèmia, la Comunitat de Madrid és la regió amb més nombre d’afectats, registrant-se ja 64.972 afectats confirmats per PCR, seguida de Catalunya amb 55.144 persones infectades pel coronavirus.

"Són dades que demostren la tendència descendent favorable i clara, i demostra que la majoria dels territoris estan al camí adequat", ha dit Simón, per destacar que els morts es concentren en les comunitats que han tingut un impacte més gran de l’epidèmia.

No obstant això, Simón ha avisat que encara es continuen detectant nous casos de coronavirus, pel que hi ha "risc de transmissió" i ha demanat "de no abaixar la guàrdia". "La capacitat de diagnòstic precoç i la de notificar ràpidament els casos és fonamental", ha postil·lat.

tracking