SEGRE

Només el 3,7% de la població de Lleida presenta anticossos per al nou coronavirus

Segons els resultats de la primera onada de l’estudi de seroprevalença, que eleva el porcentage estatal al 5%

Només el 3,7% de la població de Lleida presenta anticossos per al nou coronavirus

Només el 3,7% de la població de Lleida presenta anticossos per al nou coronavirus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 5 per cent de la població espanyola ha superat la infecció del nou coronavirus, la malaltia del qual es coneix com a Covid-19, i ha generat anticossos, segons els resultats de la primera onada de l’estudi de seroprevalença, amb una participació del 75 per cent i en el qual el 89 per cent ha accedit a prendre una mostra de sang.

A la província de Lleida, l’estudi situa en el 3,7% la població que ha superat la covid-19 i ha generat anticossos.

No obstant això, les zones amb més prevalencia és cinc vegades superior que a les zones on hi ha hagut una menor presència del virus en la població, segons ha anunciat en una roda de premsa la directora del Centre Nacional d’Epidemiologia i directora científica de l’estudi, Marina Pollán; juntament amb ministre de sanitat, Salvador Illa; el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque; el secretari general de Sanitat, Faustino Blanco; i la directora de l’Institut de Salut Carles III i directora executiva de l’estudi, Raquel Yotti.

"Aquest estudi ens aporta una radiografia de l’epidèmia del nostre país i la conclusió que hem tret és que ve a confirmar les hipòtesis sobre les quals hem vingut treballant i en les quals es fonamenta el pla de desescaldada", ha dit Illa, que ha destacat la col·laboració de les comunitats autònomes en la realització del treball.

L’estudi va començar el passat 27 d’abril en la major part de les comunitats autònomes i ha estat elaborat pel Ministeri Sanitat, al costat de l’Institut de Salut Carles III (ISCIII), l’Institut Nacional d’Estadística (INE), amb la col·laboració de les comunitats autònomes. Han participat 1.416 centres de salut i 2.600 professionals sanitaris.

L’objectiu és estimar la prevalença d’infecció del nou coronavirus a Espanya mitjançant la determinació d’anticossos davant el virus per comunitats autònomes, províncies, edat i sexe. Per a això, s’estudiarà, en tres onades, 90.000 persones de totes les edats, comunitats i províncies, a les quals se’ls convida, a participar per telèfon.

En aquest sentit, el ministre Duque ha destacat que el treball és un dels "més sòlids" dels països occidentals tant pel grau de representativitat que té i pel nombre de proves fetes. "És enormement ambiciós i estem molt orgullosos del mateix", ha dit.

I és que, tal com ha recordat Blanco, a les persones que participen se’ls realitza un test ràpid d’inmunocromatografía, a fi de conèixer la presència, o no, d’anticossos en sang; i un test de mesurament d’anticossos en sèrum, el qual es realitzarà de forma centralitzada en els participants que acceptin l’extracció per venipunció de la mostra de sang.

tracking