SEGRE

Salut proposa que la plana de Lleida passi dilluns a la fase 1

Juntament amb Girona i Catalunya Central, i manté en fase 0 Barcelona

Proposta de desconfinament a 13 de maig

Salut proposa que la plana de Lleida passi dilluns a la fase 1Generalitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dimecres al migdia que la proposta de la Generalitat per al ministeri de Sanitat és que el pròxim dilluns passin a la fase 1 de la desescalada les regions sanitàries de Lleida, Catalunya Central i Girona.

DOCUMENT | Indicadors per proposar que Lleida passi a la fase 1

Vergés ha afirmat que el desconfinament serà llarg i que el que es decideix en les primeres fases "no vol dir que sempre vagi a ser així", i ha subratllat que la incidència acumulada està baixant a tots els territoris. Ha explicat que la tarda d'aquest dimecres es reunirà amb l'Ajuntament de Barcelona, amb el que comparteix una oficina tècnica, i ha subratllat que ambdues administracions comparteixen la necessitat de treballar junts, amb una "certa prudència", però al mateix temps desig d'avançar.

"PRUDENTS, NO RESTRICTIUS"

"Som prudents, el que no vol dir restrictius", ha assegurat Vergés, qui ha demanat que no es cregui que s'ha acabat tot per iniciar-se la desescalada i ha defensat que el risc de perjudicar l'economia és més gran si no es fan els passos segurs.

Ha recordat que les decisions prenen en funció del risc epidemiològic, la capacitat assistencial, la capacitat de diagnòstic i la de seguiment de nous casos i contactes, i ha ressaltat que les dades són positives a les tres regions que no entren de moment en la proposta de passar de fase, com és el cas de risc de rebrot baix a Metropolitana Nord.

Vergés ha explicat que el comitè tècnic del Procicat no ha entrat en debat sobre les tres regions sanitàries que ja es trobaven en fase 1 per passar a la següent.

Què permet la fase 1?

Ampliarem la informació

tracking