SEGRE

Simón reconeix un petit augment dels casos de coronavirus en nens

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón

Simón reconeix un petit augment dels casos de coronavirus en nensEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha reconegut que alguns hospitals han detectat un augment dels casos de coronavirus en menors de 10 anys, però ha demanat prudència a l’hora de valorar aquestes dades. En roda de premsa, el doctor Simón ha indicat que, malgrat la notificació dels hospitals, el Ministeri de Sanitat encara no ha detectat una "diferència significativa" i ha explicat que en totes les xifres es donen sempre oscil·lacions.

"Sí que hi pot haver un petit augment que haurà de valorar-se amb molt de compte" perquè les xifres brutes no criden gaire l’atenció, però percentualment sí que es poden observar diferències, ja que si ara hi ha una xifra menor de casos i molta menys transmissió en persones grans, el percentatge de nens serà més gran.

Una altra possibilitat que ha apuntat aquest expert és que els nens que fins ara tenien quadres lleus tot just es diagnosticaven, perquè Espanya es trobava en una fase àlgida de l’epidèmia i era necessari seleccionar els casos, mentre que ara s’estan detectant més. "Tot ho estem valorant", ha assegurat Simón, que ha reconegut que "aquestes oscil·lacions preocupen i cal valorar-les amb molt de compte".

Ha recordat que aquest increment en els casos de contagis en nens s’hauria d’haver observat ja fa gairebé una setmana perquè des que es va iniciar l’obertura per als passejos dels nens, fins que s’observen els contagis han de passar entre 10 i 15 dies. "Haurem d'anar amb compte a l’hora de valorar-lo", ha dit Simón, que ha opinat "amb molta prudència" que es poden deure a les oscil·lacions habituals de xifres.

tracking