SEGRE

ESNOTICIA

El comerç demana fer rebaixes i acusa l'Estat de crear confusió

Les patronals denuncien que la decisió de Sanitat deixa en desavantatge les botigues davant de la venda en línia || El ministre Illa fa cas omís i reitera la prohibició

Botigues tancades a l’Eix Comercial amb anuncis de rebaixes.

Botigues tancades a l’Eix Comercial amb anuncis de rebaixes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les patronals del sector comercial de Catalunya, PIMEComerç i Foment Comerç, van exigir ahir en un comunicat al Govern espanyol seguretat jurídica i unitat de criteri per poder fer rebaixes, ofertes i promocions a les botigues físiques. Ho van fer després que el ministre de sanitat, Salvador Illa, ratifiqués dimecres que “les rebaixes poden suscitar aglomeracions i no estan permeses” i que per tant només es permetran si són en línia. Les declaracions d’Illa es produïen després que la Secretaria d’Estat de Comerç digués que es podien realitzar rebaixes en botigues físiques si s’assegurava que no hi hagués aglomeracions, i rectificava així el que es va publicar al BOE dissabte passat. Les patronals van assegurar que la situació posa en relleu la falta d’unitat i de criteri entre sengles ministeris així com el nul diàleg de Sanitat amb el sector. En la mateixa línia, el text assegura que tal situació deixa les botigues físiques en clar desavantatge respecte al comerç en línia, al mateix temps que afirma que és “extremadament preocupant que es generin asimetries entre canals comercials”. Així mateix, exigeix “suport i facilitat perquè la societat reprengui com més aviat millor el dinamisme comercial”. Tanmateix, Illa va reiterar ahir al Congrés que “no poden prendre mesures que afavoreixin les aglomeracions” com les rebaixes.

Adverteixen de la fallida d’empreses si es manté el veto

Els majors representants del sector comercial, com són la Confederació Espanyola de Comerç (CEC), la patronal Acotex o la gran distribució, van advertir el Govern central que la prohibició de les rebaixes per evitar aglomeracions conduirà directament a la fallida d’empreses i a la pèrdua de milers de llocs de treball. L’Associació Empresarial del Comerç Tèxtil, Complements i Pell, Acotex, va demanar a Sanitat que no prohibeixi les rebaixes i “rectifiqui urgentment” perquè això provocarà el tancament d’empreses i posarà en risc prop de 200.000 llocs de treball. Per a la CEC és intolerable que es prenguin aquestes mesures sense consultar i sense informar el sector, fet que que s’hauria d’haver fet a la taula de diàleg sectorial, la constitució de la qual porta reclamant a la ministra de Comerç des de fa més de dos mesos.

tracking