SEGRE

ESNOTICIA

El Govern central desaconsella l'ús de les màscares FFP2 en la població general

Mascaretes que han arribat a la Diputació de Lleida i que seran repartides als consells comarcals.

Reparteixen mascaretes a l'estació d'autobusos de Lleida i arriba material a la DiputacióMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Consum va desaconsellar ahir l’ús de màscares tipus FFP2 en la població general i va recordar que aquestes només estan recomanades per a professionals en contacte amb el virus i col·lectius vulnerables sota prescripció mèdica.

Per a la població general, el departament que dirigeix Alberto Garzón suggereix l’ús de les màscares higièniques en el cas de les persones sanes i sense contacte amb el Covid-19 i de les quirúrgiques per a les persones que hagin resultat encomanades, tinguin símptomes o siguin positives asimptomàtiques.

Sanitat estudia avui l’ús obligatori de màscares en espais públics com demana Catalunya

Tot això, indica Consum en un comunicat, seguint les recomanacions de la comunitat científica i sense renunciar a les recomanacions del ministeri de Sanitat sobre distanciament físic i higiene.

El tercer grup de màscares, les tipus EPI (equip de protecció individual), entre les quals es troben les FFP2, estan recomanades només per a persones en contacte amb el virus i per a grups vulnerables, sempre sota prescripció mèdica.

Aquest tipus de mascaretes –les FFP2, que algunes farmàcies lleidatanes venen i que la Comunitat de Madrid està distribuint gratuïtament– poden dificultar la respiració més que les màscares higièniques o quirúrgiques, “de forma que personal no especialitzat pot tendir a tocar-les i recol·locar-les contínuament, amb el consegüent risc de contaminació”, adverteix Consum.

Així mateix, Sanitat estudiarà avui amb les comunitats autònomes, a petició de Catalunya, l’ús obligatori de les màscares en llocs públics, una decisió que “no és senzilla” i que el ministre Illa vol que sigui consensuada. De moment, només són obligatòries en el transport públic.

tracking