SEGRE

ESNOTICIA

Evitades més de 60.000 visites als CAP gràcies a la recepta electrònica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 60.000 pacients de les regions sanitàries de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran que requereixen una medicació especifica l’han pogut recollir sense necessitat d’anar al Centre d’Atenció Primària (CAP). La nova mesura, instaurada a tot Catalunya des del 18 de març des del CatSalut i en coordinació amb el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, permet que l’usuari pugui anar directament a la farmàcia amb o sense el pla de medicació, perquè se li tramita mitjançant la recepta electrònica. En el cas del pla, 50.000 pacients han recollit la seua medicació, mentre que al Pirineu han estat uns 10.000.

L’increment de visites a les oficines de farmàcia ha estat exponencial. En poc més d’un mes i mig es han reimprès a la mateixa farmàcia més de 34.000 plans de medicació vigents amb la targeta sanitària, i en uns altres més de 30.000 casos s’ha pogut reimprimir el nou pla renovat pel metge amb la presentació del pla de medicació antic. En tots aquests casos, s’ha estalviat el desplaçament dels pacients al seu centre de salut.

D’altra banda, s’ha permès que a uns 4.000 pacients crònics amb prescripcions de llarga durada, i que havien de renovar-la, se’ls pugui continuar dispensant els tractaments sense necessitat d’anar al CAP.

tracking