SEGRE

ITÀLIA

Fins a 500 euros perquè les famílies italianes facin turisme al seu país

França posarà en quarantena viatgers arribats des d'Espanya com a resposta a la mesura espanyola || Grècia ultima un programa propi de suport al sector turístic

Equips de neteja desinfecten un altar en una església a Roma.

Equips de neteja desinfecten un altar en una església a Roma.MASSIMIGLIANO MIGLIORATO / POLARIS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria dels països mediterranis, amb el turisme com uns dels principals motors econòmics, comencen a posar sobre la taula mesures perquè aquest sector no s’enfonsi. Així, el Govern italià ha aprovat un nou paquet d’estímuls per valor de 55.000 milions d’euros, el més alt de la seua història, que inclou incentius al turisme per pal·liar l’impacte de la crisi del coronavirus.

Entre aquests últims ajuts, destaca la creació d’un “abonament turístic” per valor de fins a 500 euros que destinarà a famílies amb baixos ingressos per gastar en hotels i albergs del país transalpí.

Itàlia, la tercera economia de l’Eurozona, viurà aquest any una contracció de la seua economia del 8%, segons els càlculs del Govern nacional, com a conseqüència dels efectes de la pandèmia del coronavirus i les mesures de confinament aplicades per contenir-la, que han interromput durant setmanes les activitats productives i han posat en un compromís empreses i famílies.

Per la seua part, el Govern francès va presentar ahir un ambiciós pla de suport al sector turístic valorat en uns 18.000 milions d’euros, mentre que es va mostrar confiat que els seus ciutadans podran disfrutar de vacances al juliol i l’agost, un missatge d’esperança davant la crisi del Covid-19. França posarà en quarantena durant catorze dies aquelles persones que entrin al seu territori nacional procedents d’Espanya, en reciprocitat a la mesura adoptada pel Govern espanyol amb tots els viatgers que arriben des de l’estranger, segons van informar aquest dijous fonts del Palau de l’Elisi.

Així mateix, l’endemà que la Comissió Europea fes les seues propostes per al turisme en temps de pandèmia, Grècia ultima els detalls del seu pla per minimitzar l’impacte del coronavirus en el sector, que constitueix la locomotora de la seua economia i representa al voltant del 30% del seu PIB.

tracking