SEGRE

ESNOTICIA

Lleida no cobrarà la taxa de terrasses fins a l'1 de juliol, fet que l'hostaleria veu exigu

El sector confiava que la Paeria la rebaixés o que decidís posposar-la fins després de l'estiu

Les terrasses de bars i restaurants podran tornar a l’activitat dilluns vinent al pla de Lleida.

Les terrasses de bars i restaurants podran tornar a l’activitat dilluns vinent al pla de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida va anunciar ahir les condicions que bars i restaurants hauran d’adoptar per poder reobrir les terrasses dilluns, quan el territori passi a la fase 1. També que no cobrarà la taxa de terrasses fins a l’1 de juliol. La Federació d’Hostaleria va avalar la primera decisió i va criticar la segona. Mentre que va aprovar les condicions amb què hauran d’obrir les terrasses, l’entitat va dir sentir-se “una mica decebuda” amb la taxa de terrasses, ja que confiava que el consistori “aportés una mica més”, segons va assegurar Natàlia Rubio, membre de la junta de l’entitat. El consistori va informar que la taxa de terrasses no es liquidarà fins a l’1 de juliol perquè revisarà la nova ubicació i disposició de les de tota la ciutat. En aquest sentit, Rubio va recordar que “en municipis com Tarragona o Barcelona el pagament de la taxa de terrasses s’ha posposat fins al setembre o l’han reduït un 75%. Entenem les raons del consistori, però no podem deixar de sentir-nos una mica decebuts”.

Paral·lelament, el consistori va informar que els establiments que no tinguin llicència de terrassa poden sol·licitar-la de forma telemàtica o enviar un correu al departament de Mobilitat per demanar una ampliació. Així mateix, els negocis que optin per no obrir malgrat entrar a la fase 1 podran donar de baixa la llicència telemàticament fins al 30 de juny. Quant a les condicions per obrir les terrasses, es permetrà posar taules i cadires en places, rambles i carrers per als vianants, a les voreres amb més de 4 metres d’ample i, en el cas de les terrasses amb plataforma, només podran ampliar-les si el carrer disposa d’una vorera de més de dos metres d’ample.

L’ampliació del seu espai s’estudiarà de forma individual

El fet que els bars i restaurants puguin ampliar les terrasses és una de les preocupacions més grans del sector i la Federació d’Hostaleria es va mostrar satisfeta que el consistori estudiï cada cas de forma individual per decidir si ho permet o no. “Treballem amb la possibilitat d’ampliar les terrasses la ubicació de les quals ho permeti i amb la de buscar ubicacions alternatives per a aquelles que no compleixen amb els requisits”, va assenyalar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius.

tracking