SEGRE

IGUALTAT DIA INTERNACIONAL

La Paeria i Colors de Ponent denuncien una terapeuta per oferir tractaments per “curar” l'homosexualitat

La Paeria i Colors de Ponent denuncien una terapeuta per oferir tractaments per “curar” l'homosexualitat || Activitats virtuals i cassolada per denunciar la discriminació

Imatge de la mobilització convocada l’any passat en el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia a la plaça Paeria de Lleida.

Imatge de la mobilització convocada l’any passat en el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia a la plaça Paeria de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diumenge vinent se celebra el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia i les entitats lleidatanes es tornaran a mobilitzar per denunciar la discriminació i la violència que pateix el col·lectiu, a banda de reclamar la igualtat de drets i la sensibilització de la societat. Un dels últims casos ja ha estat denunciat davant de la Generalitat. La Paeria i Colors de Ponent han interposat una queixa davant de la direcció d’Igualtat contra una terapeuta lleidatana que ofereix tractaments per “curar” l’homosexualitat. L’entitat va posar el cas en coneixement del Servei d’Atenció Integral (SAI) de la Paeria que, al seu torn, l’ha traslladat a la Generalitat. Fonts pròximes van assenyalar que no és la primera vegada que aquesta terapeuta és denunciada i que fins i tot ja ha estat sancionada anteriorment.

Per visibilitzar i combatre la discriminació i la violència que pateix el col·lectiu, les entitats celebraran demà diverses activitats a través de les xarxes socials i als balcons, aliats durant el confinament.

El SAI ha traslladat a la Generalitat el cas d’una terapeuta que ofereix “curar” l’homosexualitat

A les 18.30 hores, el president de l’entitat, Héctor González, i l’edil de la Paeria Sandra Castro debatran a través d’Instagram. També es farà un contacontes per a les famílies a través de Zoom i a les 20.30 hores s’ha convocat una cassolada als balcons contra l’LGTBI-fòbia.

Així mateix, Colors de Ponent anima a compartir experiències de discriminació a través de les xarxes socials. L’entitat assenyala que “aquest tipus de violència existeix i moltes vegades per por no es denuncia ni s’explica, de forma que és important visibilitzar-ho i combatre-ho”, van assenyalar. Les denúncies per homofòbia s’han incrementat en els últims anys, però encara hi ha molts casos que no arriben a la Policia. El 2019, els Mossos d’Esquadra van registrar sis denúncies per delictes d’odi per LGTBI a la província de Lleida.

Les organitzacions han apuntat que les persones LGTBI experimenten un risc més gran de violència domèstica (intragènere o la patida per joves confinats amb famílies LGTBI-fòbiques), unmajor m aïllament, sobretot les persones grans.

També pateixen “més precarietat econòmica, en molts casos, derivada de discriminacions prèvies que les van empènyer a activitats no regulades, alhora que afronten una disminució de recursos, ja que les organitzacions LGTBI lluiten ara per la seua supervivència financera”.

tracking