SEGRE

ESNOTICIA

Uns 6.000 treballadors encara esperen cobrar prestacions dels ERTO a la província de Lleida

El Servei d'Ocupació al·ludeix a problemes d'expedients amb errors o bé al fet que són els últims presentats || Advocats, gestors i graduats socials rebutgen que els imputin els retards

Personal de magatzem, caixers o sanitaris, entre els perfils més sol·licitats durant la pandèmia.

Personal de magatzem, caixers o sanitaris, entre els perfils més sol·licitats durant la pandèmia.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 20 per cent dels treballadors de la província de Lleida immersos en un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) no ha cobrat fins al moment les prestacions, una taxa que representa al voltant d’uns 6.000.

El subdelegat del Govern espanyol, José Crespín, va explicar que quan el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), coneguda vulgarment com l’antic Inem, tanca un d’aquests expedients es remet a Madrid perquè pugui entrar en el procés de pagament.

De moment, estan tancats casos que afecten el 80% de les persones immerses en un d’aquests ERTO a la demarcació, la qual cosa representa 24.000 treballadors.

Quant al 20% restant, va explicar que pot tractar-se de casos amb algun error en la tramitació, per exemple en el document Excel amb les dades dels treballadors, o falta d’alguna informació, com pot ser el període de cotització de l’empleat, entre d’altres.

A més, va remarcar que continuen arribant casos nous per tramitar. En aquest sentit, Crespín va afegir que fa dos setmanes eren la meitat dels expedients que estaven encara pendents de remissió a Madrid i ara s’estan fent servir a reparar els problemes que pugui, existir en els que es mantenen pendents.

En aquesta línia, va indicar que entre dimecres i ahir s’han abonat bona part d’expedients de regulació temporals pendents del mes de març i confia que es normalitzi la situació a finals d’aquest mes.

A l’abril, s’havien abonat les prestacions a 14.000 lleidatans i en aquests moments la tramitació amb ordre de pagament arriba a 24.000.

D’altra banda, el Col·legi de l’Advocacia de Lleida, el de Graduats Socials i el de Gestors Administratius van rebutjar ahir de ple que es pugui imputar al seu treball el retard en el pagament de les prestacions als treballadors, sinó al volum de sol·licituds que, asseguren, el SEPE no ha pogut tramitar del tot davant de l’allau d’expedients. Qualifiquen d’inadmissible que el Servei d’Ocupació al·ludeixi al fet que la documentació remesa pels professionals no ha estat correcta i recorden que sí que ho era en el moment de la presentació.

En aquesta línia, font d’aquests col·lectius van explicar que des que es van posar en marxa els ERTO han hagut de presentar els expedients fins de tres formes diferents segons les demandes en cada moment per part de l’Administració i que sempre ho han fet seguint escrupolosament les indicacions.

tracking