SEGRE

ESNOTICIA

Aforament limitat i més seguretat per obrir les piscines a les comarques de Lleida

Vilanova de Meià no obrirà el recinte de les piscines a l’estiu.

Vilanova de Meià no obrirà el recinte de les piscines a l’estiu.A. V. M

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat ha publicat un protocol amb les mesures bàsiques de seguretat per a l’obertura de les piscines que prioritza la limitació d’aforament, un perímetre de seguretat per als objectes personals i mesures d’higiene personal i desinfecció de materials i superfícies.

El document ha estat consensuat amb les comunitats autònomes i entrarà en vigor quan el pla de desescalada permeti l’obertura de les piscines, prevista en la fase 3 del pla de transició del Govern central i que no estaria activa fins almenys el 8 de juny i sempre segons l’evolució de les diferents regions.

Sanitat aconsella dilucions de lleixiu per a la neteja i desinfecció, a més de draps d’un sol ús

El protocol estableix una limitació d’aforament per garantir la distància social de dos metres i per almenys doblar la superfície per persona en els espais a l’aire lliure i triplicar-la en els espais coberts, sempre depenent de la instal·lació i de la zona pública i sense perjudici que es puguin dur a terme mesures més restrictives.

Serà el socorrista el responsable de supervisar el nombre de banyistes en cada un dels vasos. Aconsella incorporar un sistema de desinfecció de calçat i prohibir les gandules i netejar les zones de trànsit dos vegades al dia (vestidors, banys i dutxes).

També contempla desinfectar escales d’acer inoxidable, dutxes i baranes.

El protocol posa el focus en la necessitat de mantenir el tractament i nivells de desinfecció a l’aigua dels vasos, que ha de comptar amb un procés de depuració física i química, la renovació mitjançant addició d’aigua i controls rutinaris.

El document posa èmfasi en la importància de difondre missatges de prevenció mitjançant megafonia.

tracking