SEGRE

ESNOTICIA

El Pirineu, ja sense hospitalitzats, i dos morts al pla

Hi ha 32 contagiats més

Ambulàncies a l'entrada d'urgències de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Lleida suma 5 morts i 58 positius en coronavirus en un sol diaMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La província de Lleida va registrar ahir dos morts més per coronavirus, en dos centres hospitalaris de la regió sanitària de Lleida, per la qual cosa les defuncions ja són 236. A més, Salut va registrar 32 casos més de Sars-CoV-2, la xifra més alta en deu dies, encara que cal tenir en compte que els CAP fan proves a totes les persones amb símptomes. Ara són 2.386 els encomanats. També van repuntar els casos sospitosos, amb 398, i el total són 8.861. Al contrari, Salut va comptabilitzar 35 altes menys, amb 1.028, així que el departament haurà fet una altra correcció en les seues dades, com va fer quan va canviar fa unes setmanes el recompte. Tot i així, fonts de Salut van informar que ahir va rebre l’alta hospitalària l’única persona que estava ingressada en un centre de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, per la qual cosa aquesta zona de la província ja no compta amb cap hospitalitzat per Covid-19. Tot i així, als hospitals del pla hi ha 62 ingressats per Sars-CoV-2, dels quals 12 es troben a l’UCI, un dels quals a la de l’hospital Santa Maria.

Respecte a les proves PCR que fan els CAP, els de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran n’han realitzat durant aquesta setmana gairebé 100. Des de dilluns passat, tots els CAP en una regió sanitària en fase 1 van poder començar a fer aquestes proves, però Salut va informar dimecres passat que tots els ambulatoris de la regió sanitària de Lleida ja comptaven amb el material necessari i els circuits establerts per iniciar les proves PCR. El protocol marca que només es faran a aquelles persones amb simptomatologia de Covid-19 i es demana trucar al CAP abans i evitar anar-hi presencialment. De tota manera, alguns CAP també fan proves a aquelles persones que ja havien donat positiu i volen tornar a la seua vida diària i laboral assegurant-se que ja no estan encomanades, i a aquelles a les quals cal sotmetre a una prova o una intervenció quirúgica, ja que si és una persona amb el Sars-CoV-2 l’hospital ha de prendre mesures de seguretat específiques.

El fet que els CAP facin proves PCR a les persones amb símptomes fa que hi hagi més casos

De fet, per aquesta raó estan augmentant els casos positius, amb més de 50 en els dos últims dies, perquè es fan més proves. I és que amb motiu de la desescalada, Salut vol detectar tots els casos possibles, així com els seus contactes més pròxims, perquè compleixin un autoaïllament domiciliari i s’evitin tots els contagis possibles. Fins ara, el protocol era que es feia la PCR a aquelles persones que tenien símptomes i formaven part del personal sanitari, de residències, aquelles que havien de ser ingressades, les persones que el metge considerava i en els casos en els quals hi hagués hagut un brot en un grup de gent.

tracking