SEGRE

ESNOTICIA

L'Estat situa Barcelona i Madrid a la fase zero però amb “alleujaments”

El petit comerç podrà obrir sense cita prèvia, però encara sense terrasses || Les àrees de Lleida, Girona, Catalunya Central, Garraf i Alt Penedès passen a la fase 1

L'Estat situa Barcelona i Madrid a la fase zero però amb “alleujaments”

L'Estat situa Barcelona i Madrid a la fase zero però amb “alleujaments”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Madrid no passarà finalment a la fase 1 de desconfinament a partir de dilluns, malgrat haver-ho sol·licitat, com tampoc l’àrea metropolitana de Barcelona, encara que en aquest cas la Generalitat havia defensat mantenir-se en l’estat zero, tot i que amb algunes mesures d’alleujament, que per exemple afecten el petit comerç, on no s’haurà de demanar cita prèvia. Sí que passaran a fase 1 per complet el País Valencià, Andalusia i Castella-la Manxa, que ho havien fet parcialment, i que havien mantingut tensions amb el Govern central exigint el canvi de situació. Completen el pas a la fase 1 un total de 42 zones sanitàries de Castella i Lleó. Així ho va anunciat ahir el ministre de sanitat, Salvador Illa, després de revisar els informes enviats per les comunitats autònomes i discutir amb cadascuna la situació.

Després d’aquesta decisió, el 70 per cent de la població espanyola (32 milions de persones) es troba en fase 1 de desescalada, el 30% roman en fase 0 i 45.000 ciutadans passaran dilluns a la fase 2, els residents a les illes que s’han avançat en aquest procés per la seua bona situació: Formentera, a les Balears, i El Hierro, La Gomera i La Graciosa a les Canàries, que van entrar en la desescalada directament en la fase 1 aquest dilluns passat.

El País Valencià i Andalusia passen a fase 1, i Formentera, El Hierro, La Gomera i La Graciosa, a la 2

El director del Centre d’Alertes Sanitàries, Fernando Simón, va dir sobre Madrid que hi ha hagut un debat “important” amb la comunitat, però que s’ha decidit que no avanci de fase malgrat haver fet “progressos”. De la mateixa manera que Barcelona, té unes característiques peculiars que aconsellen, segons Sanitat, no progressar de moment a una activitat més gran. D’aquesta manera, la de Madrid continua sent l’única comunitat que romandrà de moment per complet a la fase inicial, la més restrictiva, juntament amb l’àrea metropolitana de Barcelona, única gran zona de Catalunya que no progressa de moment. Ahir es va autoritzar l’avenç de les zones sanitàries de Catalunya Central, i les àrees sanitàries de Girona, Lleida, Alt Penedès i Garraf.

Una altra comunitat que passa per complet és el País Valencià. Només deu zones sanitàries van aconseguir la setmana passada el pas cap a la fase 1, la qual cosa va provocar l’agra crítica de la Generalitat. Després del debat entre totes dos parts, Simón va confirmar l’avenç de Castelló, València i Alacant per complet. També Andalusia incorpora a la fase 1 les províncies de Granada i Màlaga, que es van quedar enrere en la primera qualificació, de la mateixa manera que Albacete, Toledo i Ciudad Real.

L'Estat situa Barcelona i Madrid a la fase zero però amb “alleujaments”

L'Estat situa Barcelona i Madrid a la fase zero però amb “alleujaments”

tracking