SEGRE

ESNOTICIA

La presó permet de nou visites a reclusos

Persones properes als interns podran tornar a tenir-hi contacte al passar dilluns Lleida a la fase 1, tot i que els vis-a-vis i el contacte amb fills menors no seran fins a la fase 2

Vista aèria de la presó de Lleida.

Vista aèria de la presó de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els presos del Centre Penitenciari Ponent podran tornar a rebre visites a partir de dilluns vinent, quan la regió sanitària de Lleida entri a la fase 1, segons va informar ahir la conselleria de Justícia. Les visites es van suspendre el passat 16 de març amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. Seran visites a través de locutoris de vidre, mentre que els vis-a-vis íntims i les visites amb fills menors seran a la fase 2.

La presó de Mas d’Enric, a Tarragona, és l’única de les nou presons de Catalunya que ja està en una regió sanitària en fase 1, i dilluns entraran les de Lleida, Girona i Catalunya Central, cosa que afectarà Ponent, Puig de les Basses (Girona) i Lledoners (Bages). Tanmateix, les visites tindran algunes restriccions, ja que només podran entrar dos persones als locutoris, en lloc de les quatre que poden accedir-hi habitualment, i en lloc de fer visites només el cap de setmana es repartiran de dilluns a diumenge per espaiar les cites, evitar cues i poder netejar les cabines després de cada encontre.

Totes les persones que acudeixin a les presons per visitar un pres passaran un control de temperatura, amb pistoles o càmeres tèrmiques, i hauran de posar-se mascareta per entrar. Paral·lelament, la conselleria preveu reprendre les sortides i els permisos ordinaris dels presos quan la regió sanitària de la presó assoleixi la fase 3. Llavors també reobriran les biblioteques i les piscines dels centres penitenciaris.

D’altra banda, des del decret d’estat d’alarma, 60 presos han donat positiu en coronavirus, 59 ja han rebut l’alta i un segueix ingressat a la unitat hospitalària de Brians 2 (Barcelona). A més, hi ha hagut 80 funcionaris malalts, 47 dels quals continuen de baixa, i la Generalitat ha començat aquesta setmana a fer proves PCR a tots els treballadors de presons. A Lleida, han donat positiu nou funcionaris i un intern (vegeu SEGRE de dijous).

tracking