SEGRE

ESNOTICIA

Les funeràries de Lleida es preparen per obrir dilluns

Adapten els espais i podran acollir fins a deu persones als vetllatoris || Primera setmana “tranquil·la” a les del Pirineu

Una de les funeràries que ja han pogut obrir i que han aplicat les mesures de seguretat.

Una de les funeràries que ja han pogut obrir i que han aplicat les mesures de seguretat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les funeràries de Lleida, Girona i la Catalunya central ultimen els preparatius per reobrir dilluns vinent i les de Barcelona esperen concrecions sobre la “fase 0 avançada”. Segons el president d’Asfuncat, Josep Maria Mons, la primera setmana als tanatoris de l’Alt Pirineu i Aran, Tarragona i Terres de l’Ebre, ha estat “tranquil·la. Hi ha hagut una mortaldat baixa que ha fet que, fins i tot en alguns moments, hi hagi hagut sales de vetllatori buides”.

El fet que la ciutadania estigui conscienciada “ha facilitat el treball”, de forma que va confiar que “no hi haurà problema” a Lleida, Girona i la Catalunya central amb l’entrada en la fase 1 si els nivells de mortalitat segueixen la tendència actual.

Les empreses del sector demanen al Govern central més sensibilitat amb les famílies amb traspassats

Fa dies que per les funeràries es preparen per reobrir. “El més complicat és passar de la fase 0 a l’1, preparar-nos per complir les mesures, adaptar els espais, posar els gels i trobar la manera de complir amb els aforaments”, va indicar Mons.

La normativa de la fase 1 indica que hi pot haver deu persones a les sales de vetllatori, quinze persones en espais oberts i una tercera part de l’aforament en les cerimònies. Però la forma de complir aquestes mesures ho decideix cada empresa, va puntualitzar.

Responsables de firmes funeràries van indicar que “creiem que donar un bon servei és una qüestió de responsabilitat social, no és un tema menor, i des de les administracions s’hauria de tenir la sensibilitat i permetre dur a terme les cerimònies de comiat”.

Van apuntar que en el moment en què poden sortir els nens i les persones grans i es pot fer esport, davant del que ha estat “una tragèdia per a moltes famílies” caldria permetre l’assistència als tanatoris. Totes les firmes han fet inversions en el material necessari per entrar en la fase 1 amb seguretat.

tracking