SEGRE

ESPNYA

Sanitat rebaixa la letalitat del Covid-19 a Espanya a l'1 per cent

Prorrogada fins al 15 de juny la restricció de viatges no imprescindibles a països de la UE || El coronavirus infecta les cèl·lules de ronyons, cervell i cor

Un passatger procedent de Londres va arribar al Prat amb un vestit protector i màscara antigàs.

Un passatger procedent de Londres va arribar al Prat amb un vestit protector i màscara antigàs.ALEJANDRO GARCÍA/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La letalitat del coronavirus s’ha reduït fins a l’1% davant l’11,9% que s’indicava anteriorment, segons va explicar ahir el responsable del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, després d’haver analitzat l’estudi de seroprevalença. Així ho va explicar ahir després d’estudiar quin és el percentatge de població que ha estat en contacte amb el coronavirus, tot just un 5% de la població. I és que a Espanya s’ha treballat des de l’inici amb les dades proporcionades pels hospitals, és a dir, els casos més greus. Però l’estudi de seroprevalença de l’Institut de Salut Carlos III, ha mostrat quina és l’expansió real del virus a Espanya.

Mentrestant, el Govern central ha prorrogat els criteris per a l’aplicació d’una restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i països associats Schengen per raons d’ordre públic i salut pública fins al proper 15 de juny.

Així mateix, el ministeri de Transport i Mobilitat ha designat diversos ports, entre aquests el de Barcelona, i cinc aeroports, com el del Prat, com a únics punts d’entrada a Espanya a través d’avió o vaixell per minimitzar els riscos d’importació de casos en el procés de desescalada, una mesura que estarà vigent des d’avui fins al 24 de maig, termini que es pot prorrogar. A més, des d’ahir, tot viatger que arribi d’un altre país ha de guardar catorze dies de quarantena.

D’altra banda, segons un estudi a partir de 27 autòpsies de pacients morts a Alemanya, el Covid-19 no només afecta i infecta cèl·lules de la faringe i dels pulmons, sinó també del cor, fetge, ronyons, cervell i sang. “No és només un virus que ataca els pulmons, és multiorgànic”, ha aclarit Tobias Huber, director de l’estudi.

Un passatger procedent de Londres va arribar al Prat amb un vestit protector i màscara antigàs.

Un passatger procedent de Londres va arribar al Prat amb un vestit protector i màscara antigàs.ALEJANDRO GARCÍA/EFE

tracking