SEGRE

ESNOTICIA

Una firma de Lleida fabricarà màquines de desinfecció

Que utilitzaran ozó per netejar platges

Imatge de la màquina desinfectant estirada per un tractor.

Imatge de la màquina desinfectant estirada per un tractor.MAR ROVIRA/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Makato, de Balaguer, fabricarà una màquina dissenyada per una firma de Torredembarra per desinfectar les platges de bacteris, fongs i virus arran de la pandèmia del Covid-19. La tècnica consisteix a aplicar una barreja d’ozó i aigua en el procés habitual de garbellament i neteja de la sorra.

L’empresa Beach Trotters de Torredembarra ha creat dos models, el d’una garbelladora nomenada Dromedar, que porta integrada l’equip d’ozó, i l’Ozono Beach Kit, que s’adapta tant a les seues pròpies màquines per netejar platges com altres models existents al mercat. Segons va explicar el director de Beach Trotters, Serafí Mercadé, diversos ajuntaments de Catalunya, el País Valencià i les illes Balears s’han interessat per la maquinària, que es fabricarà sota demanda.

Segons assenyala l’enginyera agrònoma, Montse Martínez, de l’empresa Makato, “el gas ozó és un gran desinfectant i per oxidació aconsegueix eliminar gran part de fongs, virus i bacteris”.

El principal avantatge d’aquest procés de desinfecció és que els usuaris poden accedir-hi immediatament, sense la necessitat d’haver d’esperar un temps de seguretat.

tracking