SEGRE

MÓN

Itàlia retira les traves als viatges interiors i reactiva l'economia

Demà aixecaran la persiana botigues, bars, hotels o perruqueries || El 3 de juny reobrirà les fronteres amb els Estats de la UE sense obligar a guardar quarantena

Operaris desinfecten l’església de Sant Joan Bosco de Roma, que podrà reobrir demà.

Operaris desinfecten l’església de Sant Joan Bosco de Roma, que podrà reobrir demà.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern italià va aprovar ahir a la matinada un decret pel qual avança a demà la reactivació de pràcticament tota l’activitat econòmica del país. D’aquesta forma, el Gabinet de Giuseppe Conte va acabar cedint a les pressions perquè anticipés la desescalada, prevista, en principi, per al mes de juny, i demà aixecaran la persiana els centres comercials, botigues, bars, restaurants, hotels i perruqueries, entre altres classes de negocis.

També obriran de nou els museus i les esglésies, encara que en tots els casos s’aplicaran normes de distanciament per reduir d’aquesta manera el risc de rebrots. Al contrari, els teatres, els cinemes i les sales de festes romandran sense activitat. Així mateix, seguiran tancats els bars i restaurants de les regions de la Llombardia i Piemont, que tenen els nombres més alts de contagis. D’altra banda, el Govern italià també va anunciar que, des de demà, no hi haurà restricció de moviments dins del país, per la qual cosa els italians es podran desplaçar lliurement. També podran visitar amics, però no organitzar festes. A més, Itàlia reobrirà el 3 de juny les fronteres amb la resta de la Unió Europea, i no obligarà a guardar quarantena aquelles persones que accedeixin al territori des d’un altre estat membre.

D’altra banda, Alemanya i Luxemburg van reobrir ahir completament les fronteres, i el Govern germànic espera poder retirar totes les restriccions pel que fa a l’entrada de persones procedents de l’espai Schengen cap al dia 15 de juny. Per un altre costat, l’Executiu grec ha anunciat que avança a l’1 de juny la reobertura de restaurants, cafeteries i grans superfícies comercials.

tracking