SEGRE

ESNOTICIA

Gairebé totes les botigues i prop del 50% de terrasses del pla de Lleida, a punt per obrir aquest dilluns

Tots els municipis de la regió sanitària de Lleida, que engloba les comarques del pla, entren a la fi avui en la fase 1 de la desescalada, que permet la lliure mobilitat dins de la zona, celebrar trobades de fins a deu persones, reobrir les botigues sense cita prèvia, els hotels sense zones comunes i les terrasses de bars i restaurants al 50%.

A la pizzeria L'Avinguda de Mollerussa els clients trien amb un codi QR.

A la pizzeria L'Avinguda de Mollerussa els clients trien amb un codi QR.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els municipis del pla de Lleida estrenaran avui per fi la fase 1 del desconfinament, que entre altres mesures permet llibertat de moviment dins de la mateixa zona i celebrar trobades de fins a 10 persones. A més, les terrasses de restaurants i bars podran reobrir al 50% en l’horari habitual; els hotels, sense utilitzar els espais comuns; i el comerç pot recuperar l’activitat sense cita prèvia però amb l’aforament limitat a un 30%. Com a novetat, no només podran obrir els establiments de 400 m² o menys, sinó que podran fer-ho els que tinguin més superfície, encara que només podran vendre en 400 m².

Fonts de la Federació d’Hostaleria esperen que entre el 30 i el 50% dels locals posaran en funcionament les terrasses.

I és que alguns establiments no tenen tot el material necessari per garantir la seguretat i aniran obrint progressivament. A més, al poder disposar només del 50% de l’espai exterior i no poder atendre a l’interior, hi ha locals que han d’analitzar si els surt a compte obrir.

A més, a Lleida ciutat, alguns bars encara no tenen l’autorització de la Paeria per ampliar les terrasses, van assegurar les fonts.

Tot i així, van afirmar que “hi ha moltes ganes de tornar a treballar”, però segurament la situació serà molt millor a la fase 2, amb menys restriccions, que en principi podria iniciar-se d’aquí a dos setmanes al pla, mentre que el Pirineu ja hi entrarà dilluns vinent.

Per la seua part, el responsable de Pimec Comerç a Lleida, Manel Llaràs, va dir que totes les botigues que puguin obrir ho faran, al voltant del 90%. “Algunes ja no ho faran perquè han avançat la jubilació o bé perquè no veuen possible remuntar el negoci”, va necessitar, i va afirmar que “la majoria té moltes ganes de tornar malgrat les restriccions amb un aforament de només el 30%”.

Així, són molts els comerços d’altres municipis de la província que es preparen. Per exemple, la pizzeria L’Avinguda de Mollerussa ja està a punt per obrir avui.

Durant el cap de setmana, han estat treballant per dur a terme les tasques de desinfecció i per adaptar el local, que compta amb mampares que separen les taules. Els clients podran llegir la carta des del seu propi mòbil, ja que s’han col·locat diferents codis QR distribuïts per diversos punts del local. També han instal·lat una màquina d’ozó que farà una desinfecció integral de tot el local dos vegades al dia, tal com va explicar un dels responsables del local, Salvador Morera. A més han activat la seua pàgina web perquè els clients puguin demanar el menjar a domicili.

Com a novetat més esperada, obriran la terrassa, amb una capacitat al 50%. “Per evitar aglomeracions, no servirem ningú que no tingui cadira, esperem que la gent ho entengui, la llei està per complir-se”, va remarcar Morera.

A la pizzeria L'Avinguda de Mollerussa els clients trien amb un codi QR.

A la pizzeria L'Avinguda de Mollerussa els clients trien amb un codi QR.JOAN GÓMEZ

tracking