SEGRE

ESNOTICIA

Els negocis busquen adaptar-se a un client que canvia i es fa alhora més exigent i previngut

Els negocis busquen adaptar-se a un client que canvia i es fa alhora més exigent i previngut || La digitalització ja no es presenta com una opció sinó com un camí que no té marxa enrere

Glòria Martínez aposta per la reinvenció com a via per a l’èxit en temps difícils com aquests.

Glòria Martínez aposta per la reinvenció com a via per a l’èxit en temps difícils com aquests.G.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb el coronavirus han arribat al nostre vocabulari paraules desconegudes, com Covid-19, o sense pràctica utilitat en les nostres converses quotidianes que s’han fet una mica més que un lloc en el nostre lèxic. Primer va ser el confinament i ara ho és el desconfinament cap al que s’ha triat per anomenar la nova normalitat. Està clar que la pandèmia suposarà un abans i un després en tots els àmbits de la vida, i l’economia n’és un.

La lleidatana Glòria Martínez ho sap molt bé com a especialista en mentoring, donar suport i desafiar els directius perquè gestionin el seu propi aprenentatge amb l’objectiu de maximitzar el seu potencial, desenvolupar competències, millorar el rendiment i progressar. Des que el coronavirus es va convertir en l’enemic a batre des del punt de vista sanitari, però també econòmic, ha multiplicat la seua activitat i sempre amb un missatge en positiu. Adverteix que el tarannà amb el qual s’afronti la situació afecta, i molt, a l’hora de buscar solucions perquè “podem llepar-nos les ferides únicament o buscar les oportunitats que ens dóna tota situació”, encara que ens sembli la més adversa.

Les empreses hauran d’afrontar el canvi dels consumidors en la ‘nova normalitat’

Adverteix empresaris i autònoms que la digitalització, el teletreball, la venda per internet són fenòmens que han vingut per quedar-se i que cal saber utilitzar a favor del recompte de resultats. Cal tenir en compte, a més, que també ha canviat el consumidor. La lluita contra la pandèmia l’ha fet més previngut i temorós, però també més exigent, per això l’empresa es veu forçada a revisar no només què és el que ven sinó també com ho fa, adverteix.

La digitalització, en aquest sentit, es pot convertir en una plataforma cap a la internacionalització, un capítol que ja va representar una taula de salvació per a moltes empreses en l’anterior crisi, la iniciada l’any 2008, via comerç exterior en molts dels casos. Pero Glòria Martínez adverteix que també pot servir per créixer com a empresa local. La relació amb el client, en aquest sentit, passa a ser multidireccional. D’aquí, per exemple, que les empreses no només siguin presents a les xarxes socials, sinó que sàpiguen aprofitar aquesta presència perquè “no es poden utilitzar vells sistemes en canals nous”.

En aquesta carrera cap a la nova normalitat no sempre la mida és sinònim de més facilitats perquè, explica aquesta experta en mentoring, els emprenedors tenen a la ment la necessitat d’adaptar-se als canvis i, en moltes ocasions, poden fer-ho d’una forma més dinàmica que companyies de mida superior.

“El consumidor serà més infidel a la marca i cal vendre emoció”

La crisi econòmica que ja és una realitat per a molts s’ha traduït en un consumidor molt més racional a l’hora de comprar i que en molts casos necessitarà donar-se permís a si mateix per fer una adquisició, segons adverteix Glòria Martínez. Buscarà i compararà més encara del que feia abans i, en aquest sentit, es preveu que sigui més infidel a la marca i amb un sector que es mogui pel preu com a primera brúixola. Entrar en la guerra del preu pot ser contraproduent per a les companyies de mida reduïda i aquí sí les més grans tenen a favor seu el fet de poder competir amb volums. En aquesta línia, Glòria Martínez afirma que cal vendre emoció i una experiència per al client, respondre ràpid als seus correus electrònics, oferir amb celeritat el pressupost, en definitiva, facilitar el procés de compra. Un altre dels ressorts que apunta aquesta experta és oferir al client un estalvi futur, des de plans anuals o sistemes prepagament amb petites quotes que permetin al client poder afrontar despeses o inversions de forma més còmoda i sense sentir-se en molts casos culpables. Resumeix la filosofia que transmet als seus clients així: “És el moment de la creativitat.”

tracking