SEGRE

PROTECCIÓ CORONAVIRUS

Una empresa de la Segarra dona roba sanitària 'extrema'

Donació a hospitals d'una empresa de la Segarra de material tèxtil per a esports extrems || L'èxit s'ha traduït en una allau de demanda d'aquest vestuari per part del sector sanitari

La firma Skyrun de material tèxtil esportiu, a Concabella, ha ‘readaptat’ amb èxit la seua roba com a protecció davant del coronavirus.

La firma Skyrun de material tèxtil esportiu, a Concabella, ha ‘readaptat’ amb èxit la seua roba com a protecció davant del coronavirus.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La firma Skyrun, una empresa de Concabella, al municipi dels Plans de Sió, a la Segarra, dedicada a la fabricació de roba i complements per al sector de l’esport extrem, va fer recentment una donació altruista del seu material a dos hospitals de l’àrea de Barcelona i, des d’aleshores, rep una allau de demandes del món sanitari per utilitzar aquesta roba com a equip de protecció contra el coronavirus. Una de les característiques del material que elaboren i treballen és que és mal·leable, no pesa, és transpirable i totalment impermeable tant amb l’aigua com amb l’aire.

Skyrun compta amb cinc anys de trajectòria al mercat. Va iniciar la seua etapa a Euskadi, però ara té la seu principal en aquesta petita localitat de la Segarra que no arriba al centenar d’habitants. Tanmateix, aquesta marca és molt coneguda en el cercle dels amants i professionals d’esports extrems, sobretot carreres d’alta muntanya.

Skyrun rep peticions de roba de centres mèdics, dentistes, fisioterapeutes i altres àmbits sanitaris

A la responsable de l’empresa, Teresa Carulla, una jove emprenedora de Concabella, se li va ocórrer la idea d’elaborar una roba i diversos complements per fer una donació als hospitals Can Ruti (Hospital Trias i Pujol) i General de Terrassa.Va ser una iniciativa conjunta amb la firma Hoko, una altra empresa dedicada a la fabricació de roba esportiva. La seua proposta altruista no va ser en va.

Així, la iniciativa en tan sols unes setmanes ha rebut una allau de demandes d’hospitals, centres mèdics, dentistes, ambulàncies i fisioterapeutes, entre d’altres.

De fet, Carulla va explicar que la gran quantitat de demandes “ens ha portat a ampliar la raó social de l’empresa”. La firma disposa de dos tallers al Maresme i un a la Segarra. Va comentar que aquests dies funcionen a ple rendiment fabricant des de bates fins a pijames sanitaris, bufons, guants i mascaretes que cobreixen de forma íntegra el rostre.

Es tracta d’un material reutilitzable que permet fins a seixanta rentats a seixanta graus de temperatura. La mateixa roba porta una etiqueta que permet marcar un número cada vegada que és rentada a més de 60 o 25 vegades a 90 graus. A més, va afegir Carulla, al ser un material transpirable, no provoca la deshidratació del cos que tenen les tradicionals mones sanitàries.

La firma Skyrun de material tèxtil esportiu, a Concabella, ha ‘readaptat’ amb èxit la seua roba com a protecció davant del coronavirus.

La firma Skyrun de material tèxtil esportiu, a Concabella, ha ‘readaptat’ amb èxit la seua roba com a protecció davant del coronavirus.XAVIER SANTESMASSES

tracking