SEGRE

CATALUNYA

Ser jove i voler passar la malaltia ràpid per ser immune és “insolidari”

43 noves morts per Covid ahir a Catalunya

Una parella aplaudint ahir des del balcó a Cappont.

Una parella aplaudint ahir des del balcó a Cappont.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El responsable de l’emergència contra el Covid-19 del Govern espanyol, Fernando Simón, va explicar ahir que passar la malaltia no és “un problema individual o personal”, sinó que “afecta tota la societat”. A Simón li van preguntar què li semblava que hi hagi joves que prefereixin passar la malaltia al més aviat possible. “És cert que la transmissibilitat no és excessiva, les dades ens demostren que continuem tenint números de reproducció, de casos secundaris produïts, de 2, 3, 4 com a màxim, però no sabem a qui el transmetrem”, va dir.

Per a Simón, «aquest aspecte de “millor que passi la malaltia i així ja estic immunitzat”, sabent que és una malaltia que afecta tota la societat i en què la transmissió d’una persona a una altra pot arribar a afectar grups vulnerables, i sabent que hem tingut 27.000, gairebé 28.000 morts, jo crec que no hauríem de plantejar aspectes com aquest». Segons Simón, si s’hagués generalitzat aquesta actitud, ara, en comptes de desenes de milers de morts, segurament n’hi hauria centenars de milers.

D’altra banda, ahir es van registrar 43 noves morts a Catalunya per coronavirus. Això deixa la xifra global de víctimes des de l’inici de la pandèmia en 11.554, i es van detectar 102 nous casos positius, 123 menys que dissabte. En total hi ha 63.441 afectats a Catalunya.

Les xarxes socials van convocar ahir un últim aplaudiment des dels balcons en homenatge als professionals sanitaris i altres sectors que han estat essencials durant la pandèmia, encara que alguns s’hi resisteixen.

tracking