SEGRE

El 48,4% de ciutadans no confia en la gestió del Govern espanyol davant de la pandèmia

Segons l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques

El Govern espanyol demanarà una cinquena pròrroga de l'estat d'alarma d'un mes

El Govern espanyol demanarà una cinquena pròrroga de l'estat d'alarma d'un mesE FE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 48,4 per cent dels espanyols té poca o cap confiança en la gestió que està fent el Govern central davant de la pandèmia del coronavirus, un percentatge que supera al 46 per cent que té molta o bastanta confiança en l’Executiu, segons l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques.

El sondeig del CIS mostra aquesta forta divisió en la societat davant de la gestió del Govern espanyol, i encara que continua sent majoria la que pensa que l’Executiu central ha de ser el que prengui les mesures, aquest percentatge ha descendit al 55,9 per cent –davant el 73,3 que el pensava en l’anterior sondeig–, mentre que un 36,6 creu que ho haurien de fer els governs autonòmics (el 20,7 a l’abril).

En qualsevol cas, continua sent molt elevat el percentatge d’enquestats que segons el CIS creu que cal donar suport al Govern espanyol i deixar les crítiques per a un altre moment. Així ho apunta el 74,9 per cent, percentatge no obstant això menor al del sondeig anterior, quan apostaven pel suport incondicional el 87,8 per cent dels enquestats.

En aquesta enquesta en la qual una gran majoria, el 87, 4 per cent, considera que les conseqüències econòmiques i laborals de la pandèmia seran molt greus, el CIS afegeix una pregunta sobre l’ingrés mínim vital que aprovarà pròximament l’Executiu, i el 83,4 per cent està a favor d’aquesta mesura per a les persones més necessitades, davant un 12,4 per cent que es mostra en contra.

I és gairebé el doble d’enquestats respecte a abril el que pensa que han de continuar fent totes les crítiques que es considerin oportunes: un 19,7 per cent (davant el 10 anterior).

En aquest sondeig el treball de camp del qual es va fer entre el 14 i el 13 de maig, la pràctica totalitat dels enquestats, el 60,4 per cent considera que cal mantenir mesures estrictes de confinament durant més temps, davant un 28,8 per cent que considera que s’ha de permetre més llibertat de moviments i només un 6,2 per cent admet no estar capacitat per opinar i creu que cal fer el que diguin els experts.

tracking